На модернізацію «Луцьктепла» планують виділити 14 мільйонів євро

Джерело: Волинське агентство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

У рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО ДП «Луцьктепло» планують «модернізувати» за 14 мільйонів євро – відповідний проект зараз у процесі підписання.

Про це повідомили 17 листопада під час зустрічі з представниками НЕФКО у ЦНАПІ, пише Волинське агентство розслідувань.

Отож, проект щодо «Луцьктепла» коштуватиме 14 мільйонів євро, з яких 10 ‒ кредитні, 4 – грантові. Загальною метою є реконструкція тепломереж, зменшення теплоспоживання та покращення якості послуг, зменшення навантажень на котельні.

У рамках модернізації планують вивід з експлуатації підвальних котелень, модернізація тепломереж, налагодження системи віддаленого моніторингу та облаштування індивідуальних теплових пунктів (близько 200 у будинках).

Планують також встановити котел на альтернативному паливі. Завдяки реалізації проекту вдасться скоротити на 30 тисяч тонн на рік викиди вуглекислого газу в атмосферу, зекономити 13 мільйонів кубів газу та 3 мільйони кіловат на годину електроенергії. Загалом зекономити вдасться близько 300 тисяч євро рік.

Також передбачають зменшення втрат води та навантаження на прісні джерела області. Покращаться також умови праці працівників підприємства. Вже визначили консультанта проекту. Ним стала данська фірма «Раболь» ‒ вона розробила техніко-економічне обґрунтування проекту. Тож наступного тижня відбудеться робоча зустріч. Другим консультантом ймовірно стане французька компанія.

Тож представник «Луцьктепла» Валентина Малютіна зазначила, що за місяць розроблять «дорожню карту», яка визначить план роботи. До закінчення опалювального сезону проведуть тендери, а після опалювального сезону розпочнуться роботи.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі