У Луцьку вшанували загиблих у терактах в Парижі

  1. Новина відноситься до:

У центрі Луцька вшанували пам'ять загиблих внаслідок терактів у Парижі. Організатори застерегли європейців перед політикою мультикультуралізму, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Акція вшанування пам’яті загиблих під час теракту у Франції відбулася ввечері 15 листопада на Театральному майдані у Луцьку. Участь у ній взяли декілька десятків молодих активістів, а також небайдужі лучани.

Як зауважив організатор акції, голова громадської ініціативи «Іскра» Андрій Отченаш, відбувся жахливий теракт проти європейців, цивілізованого світу, Франції, як країни, яка принесла багато прекрасного у світ. Він закликав усіх присутніх взяти до рук лампадки та викласти з них кельтський хрест на честь тих, хто загинув у Парижі. Організатор акції зазначив, що понад 150 осіб у Парижі загинули під крики «Аллах акбар» та «це вам за Сирію», «ми знищимо ваш світ», тож потрібно підтримати європейців, адже подібне може чекати на українців.

Організатори акції прагнули сказати своє «ні» політиці мультикультуралізму, застерігаючи «сьогодні – Франція, завтра - Україна». Також вони хотіли продемонструвати співчуття з приводу загибелі французів внаслідок теракту, відповідальність за який взяла на себе Ісламська Держава.

На думку Андрія Отченаша, ЄС варто замислитися, чи потрібні мультикультуралізм та ліберальна ідеологія. Він зауважив, що французи допомагали українцям на фронті, їхні волонтери щодня збирають теплий одяг, гроші та усе, що потрібно українським солдатам.

З запалених лампадок перед пам’ятником Лесі Українці на Театральному майдані виклали кельтський хрест як символ європейців та усіх християн, націоналістів Європи, символ їхнього консерватизму та бажання залишити Європу для європейців.

Після короткої промови пам'ять загиблих від теракту в Парижі, а також загиблих у зоні проведення АТО українських вояків, вшанували хвилиною мовчання.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі