Як кожен лучанин може змінити місто?

  1. Новина відноситься до:

Виборча кампанія втомлює як політиків, так і звичайних громадян. Засилля реклами, інформації, рекламних листівок, розмов, переконань і протиріч – створюють у голові хаос, а ще – повне небажання йти на вибори. Втім, брати участь у виборчому процесі – необхідно. І ось чому.

  1. Кожен голос – важливий. В історії місцевих виборів не рідко траплялися ситуації, коли ім’я переможців і переможеного кандидата розділяли лише кілька десятків голосів. Тому фраза «мій голос нічого не вирішує» – оманлива. На жаль, таку позицію займають багато українців. І дарма, адже уявіть, що якщо усі, хто не бажає голосувати, таки прийдуть на виборі дільниці? Це допоможе отримати подекуди навіть не прогнозований результат, привести нові обличчя, а, отже, нові ідеї та можливості.
  2. Не прийшов на вибори – отже, віддав свій голос. Чи можете ви бути упевнені в тому, що ваш бюлетень не використають не чесні політики, якщо ви проігноруєте вибори? Єдиний спосіб запобігти таким махінаціям – це прийти на вибори і самостійно засвідчити власне волевиявлення.
  3. Особисті рішення – особиста відповідальність. Тікати від відповідальності – значить перекладати її на плечі комусь іще. А потому не варто нарікати на погані умови життя, недолугих політиків чи рішення, які ви не підтримуєте. Як можна сподіватися на чиюсь відповідальність, якщо ви самі не в стані реалізувати свої громадянські права.
  4. Саме право бути почутим – одне з головних гасел революційних подій в Україні. Можливість контролювати представників громади, яких ми обрали – це і називається громадянське суспільство до якого ми так прагнемо. Утім, ігноруючи вибори, ми свідомо нехтуємо цим правом.
  5. Активна позиція – запорука змін. Можна бути осторонь політичних процес, можна не цікавитися іменами політиків. Втім у моменти, коли країна потребує змін, необхідно і самому бути активним і готовим до нового. Адже від того на скільки професійних та рішучих людей ми оберемо – залежить майбутнє міста, якісь медичних послуг, освіта дітей, чистота та комфорт у місті.

 

Вибори – це можливість вплинути на майбутнє життя Луцька. Не проґавте цей шанс! Прийдіть на вибори 15 листопада, ми обиратимемо нового міського голову Луцька.  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі