Перед виборами у луцькі виші нагрянула перевірка

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

З подання нардепа Степана Івахіва, два луцьких виші перевіряла комісія з Києва.

З 5 до 12 листопада тривали позапланові вибіркові перевірки Луцького національного технічного університету та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Про це йдеться у наказі Державної інспекції навчальних закладів України, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Показово, що такі вибіркові перевірки окремих вишів, які активно співпрацюють з Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», проводять саме перед другим туром виборів міського голови. Нагадаємо, одним із кандидатів на посаду мера є голова правління Фонду Олександр Товстенюк.

Зауважимо, під час виборчої кампанії адміністрації вишів звинувачували, мовляв, на студентів тиснули, аби ті голосували за представників УКРОПу, закидали політсилі і підкуп виборців. Очевидно, на цьому і ґрунтувалося звернення Івахіва.

Так, 5 листопада до Луцька з Києва для здійснення перевірки вищезазначених ВНЗ відрядили комісію.

«Здійснити у період з 5 по 12 листопада позапланові вибіркові перевірки діяльності Луцького технічного університету та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за напрямком виконання положень Конституції та законів України, інших нормативно-правових актів з питань освіти, в частині зазначених у зверненні народного депутата України Івахіва С.П питань», - йдеться у наказі.

Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук, зауважив, мовляв, дуже дивно, що перевірку проводять тоді, коли він перебуває на посаді ректора лише протягом 100 днів, не дочекавшись перших результатів роботи.

Він висловив впевненість, що перевірка здійснюється лише з метою допомогти оптимальніше працювати вишу та не несе загрози знищення ЛНТУ або об’єднання університетів. Навіть якщо такі варіанти є, працівники вишу будуть доводити, що це хибна та неправильна позиція.

Нагадаємо, у підкупах укропівців вже звинувачували, утім правоохоронці офіційно заявили – доказів таких порушень не побачили. Так, у Луцьку міліціонери опитали більше сотні людей, шукаючи причетних до так званого підкупу виборців членами політсили УКРОП.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі