На Волині масово скорочують гірників

Джерело: БУГ
  1. Новина відноситься до:

У шахтарському Нововолинську відбуваються скорочення гірників – майже 50 працівників шахти №1 залишилися без роботи.

Попередньо на копальню прийшли зміни до Наказу Міністерства енергетики і вугільної промисловості про припинення видобутку вугілля до 1-го листопада, повідомляє БУГ.

«Електроенергію відключають, вугілля відкачувати ми не можемо. Всі інші роботи виконуємо. Це в той час, коли країна потребує вугілля, коли купує його в держави-агресора. І вони говорять, що іншого виходу немає», – зазначив голова профспілкової організації шахти №1 Анатолій Мухомеджанов.

На вугільне підприємство прийшов документ про припинення видобутку вугілля – зміни до Наказу Міністерства енергетики і вугільної промисловості. Згідно Наказу, шахтарі повинні добувати вугілля до травня 2016-го року. Тепер без жодних роз’яснень змінили термін до першого листопада  2015-го року.

«Вчора у нас було скорочення, звільнили близько 50-ти людей. Але наразі ведеться робота, щоб зберегти колектив. Ми плануємо працювати. В суботу має бути зустріч з міністром, на яку поїдуть директори шахт. Люди самостійно переводяться на «Бужанську», тому що переводити працівників, як на дев’ятій, що знаходиться в складі одного ДП з «Бужанкою», нема можливості. Заробітну плату Демчишин обіцяв виплатити в повній мірі тоді, коли ми їздили голодувати. Він цього не зробив. Остання виплата була за вересень,  люди отримали 40% зарплатні», – повідомив голова профспілки шахти.

Анатолій Мухомеджанов вважає, щоб виправити ситуацію, потрібно змінити керівників міністерства, для того, щоб вони були «не просто чиновниками, а господарями».

«Вони повинні дбати про людей, не шукаючи у цьому власної вигоди», – відзначив голова профспілкової організації шахти №1.

Тим часом працівники розповідають, що копальня припинила роботу і працює тільки на водовідкачку.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі