Кабмін прийняв рішення про ліквідацію «Укравтодору»

Кабмін прийняв рішення про ліквідацію «Укравтодору»
  1. Новина відноситься до:

Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський в Одесі під час наради з Президентом України Петром Порошенком, передає кореспондент РБК-Україна.

«Дуже вдячний Президенту та прем’єр-міністру за те, що вони створюють для Міністерства інфраструктури альтернативи джерел фінансування для будівництва нових доріг. Без альтернативних джерел не можливо буде побудувати дорогу Одеса-Рені, відновити дорогу Львів-Луцьк. Ямкові ремонти не працюють – це пережиток часу», – зазначив очільник міністерства.

Він зазначив, що на цей рік на ямкові ремонти виділено 1 млрд 700 млн грн, що складає 5-6% від того, що в принципі треба, щоб подолати ямковість в Україні, хоча якби було реальне планування будівництва доріг на 5-7 років, поняття «ремонт ямковості» не було б взагалі.

«Виходячи з цієї ситуація три місяці тому уряд почав дуже важливу реформу – реформу «Укравтодору». Кабінетом міністрів прийнято рішення про ліквідацію ДАК. Це фінальна крапочка в процесі написання дорожньої карти. Таким чином ми реформуємо систему автодору, передаємо експлуатаційні можливості на місця та фінансуватимемо дорожнє будівництво», - сказав Пивоварський.

Він також зазначив, що МІУ потрібна підтримка Президента, прем’єра та парламенту для створення дорожнього фонду.

«Якщо буде створено Дорожній фонд, і він буде наповнюватися, це буде суттєве джерело, яке дозволить планово проводити ремонт доріг», – сказав Пивоварський.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі