В Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи

  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування у 2015 році Дня Гідності та Свободи.

Таке рішення Порошенко прийняв «з метою гідного відзначення у 2015 році річниць початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави», йдеться на офіційному сайті Президента.

У зв’язку з цим, Президент України постановив Кабінету Міністрів утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення Дня Гідності та Свободи.

Відповідно до указу, Кабмін має забезпечити проведення 21 листопада 2015 року у місті Києві та інших населених пунктах «урочистостей та меморіальних заходів» за участю представників влади, громад, народних депутатів України, політичного корпусу, громадянського суспільства, насамперед учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, родин Героїв Небесної Сотні, учасників АТО, представників волонтерських рухів, духовенства. 

Крім того, Міністерство інформаційної політики України разом із Українським інститутом національної пам’яті має забезпечити розроблення та впровадження для державних ЗМІ тематичних інформаційних програм, присвячених Революції гідності, а також розповсюдження відповідної соціальної реклами.

Нагадаємо, День гідності і свободи, який відзначають 21 листопада, запровадили минулого року. Саме 21 листопада в Україні почався Євромайдан.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі