Волинські пекарі законно збільшили ціни на продукцію, - рішення суду

  1. Новина відноситься до:

ПАТ «Теремно Хліб» нещодавно виграв суд у Волинського відділення Антимонопольного комітету.

Вищий господарський суд України підтвердив рішення Рівненського апеляційного суду про те, що порядок ціноутворення на хліб ПАТ «Теремно Хліб» відповідає вимогам законодавства. Про це йдеться у постанові суду від 16 вересня цього року. 

Нагадаємо, у березні 2015 року Антимонопольний комітет прийняв рішення накласти штраф на ПАТ «Теремно Хліб» за необґрунтоване підвищення цін на хлібобулочні вироби. Своєю чергою, волинські пекарі  звернулися до місцевого господарського суду із позовом до Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про визнання недійсним та скасування цього рішення.

Однак у позові підприємству відмовили. Суд обґрунтував своє рішення тим, що монопольне становище ПАТ «Теремно Хліб» на ринку надало йому переваги у формуванні цін. 

Не погоджуючись із прийнятим рішенням, «Теремно Хліб» у червні звернувся із апеляційною скаргою до Рівненського апеляційного суду. Апеляційну скаргу публічного акціонерного товариства «Теремно Хліб» суд задовольнив. 

Згодом те, що порядок ціноутворення на хліб ПАТ «Теремно Хліб»  відповідає  вимогам законодавства, підтвердив і Вищий господарський суд України.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі