Лучанин Ірвінг Людвіг – «легенда Діснею»

Лучанин Ірвінг Людвіг – «легенда Діснею»
  1. Новина відноситься до:

Напевно, кожен лучанин у своєму дитинстві дивився мультфільми Компанії Волта Діснея (The Walt Disney Company).

Сьогодні це одна з найбільших корпорацій індустрії розваг у світі. Вона була заснована 16 жовтня 1923 братами Волтером і Роєм Діснеями як невелика анімаційна студія. Зараз це одна із найбільших голлівудських студій. Приємно відзначити, що один уродженець Луцька є легендою цієї компанії. Правда сучасні лучани про нього нічого не знають, але з його іменем пов’язані мультфільми «101 далматинець», «Книга джунглів» та оскароносний фільм «Мері Поппінс».

На офіційній сторінці Компанії Волта Діснея є розділ, присвячений людям, які зробили значний вклад в розвиток діяльності студії, є там розділ, в якому описана біографія Ірвінга Людвіга. Сьогодні про нього розповімо в нашій рубриці.

3 листопада 1910 року в місті Луцьку народився Ірвінг Людвіг. Тут він прожив до десятилітнього віку, пізніше із родиною емігрував у пошуках кращої долі до США. Родина Людвігів проживала в Брукліні. Батьки робили все, щоб син отримав кращу освіту і пізніше зміг гарно влаштуватись на роботу.

В результаті наполегливого навчання в коледжі Ірвінгу вдалось стати студентом факультету реклами та маркетингу в Нью-Йоркському університеті. Паралельно хлопець намагався працювати в індустрії розваг.

Першим місцем роботи Ірвінга у 1929 році став відомий нью-йоркський кінотеатр «Rivoli Theater». Саме там він почав проводити свої перші успішні експерименти з рекламою, модернізацією зали для переглядів, додаванням зовнішньої реклами. З ініціативи Ірвінга власник кінотеатру навіть додав 62 нових місця в головному залі «Rivoli Theater». Усе це принесло успіх серед глядачів і збільшило продажі квитків на кіносеанси. З часом Ірвінг Людвіг ставав кращим у своїй професії і користувався неабияким попитом.

 

Кінотеатр «Ріволі», Нью-Йорк, 1920-ті роки

 

В 1939 році Ірвінг Людвіг став головним менеджером кінотеатру 8th Street Playhouse в Нью-Йорку. Проте вже через рік Ірвінг Людвіг переходить на роботу до кінотеатру «Greenwich Village Art Theatre» на Мангеттені. Там він успішно започатковує показ іноземних фільмів.

До 1953 року компанія Волта Діснея розірвала угоди з такими сторонніми дистриб'юторами, як RKO Radio Pictures і United Artists, і створила власну дистриб'юторську компанію Buena Vista Distribution. В компанію запросили професіонала та освіченого дистриб’ютора Ірвінга Людвіга.

Вцілому компанії він успішно пропрацював двадцять сім років. Спочатку був заступником, а в 1957 році став президентом Buena Vista Distribution. Під керівництвом Ірвінга було відкрито двадцять нових офісів, зокрема, в таких містах як Лос-Анджелес, Нью-Йорк та Чикаго.

Ірвінг Людвіг займався популяризацією продукції Діснея в кінотеатрах всіх штатів США та Канади. З його подачі квитки на перегляди Діснею почали купувати цілі сім’ї, адже продукцію Діснею почали асоціювати із сімейними, а не дитячими переглядами.

 

Ірвінг Людвіг. d23.com

 

Коли в Ірвінга Людвіга запитали, коли відбувся пік його діяльності, він назвав 1964 рік. Адже саме в цьому році американська музична кінострічка «Мері Поппінс», режисера Роберта Стівенсона із піснями авторства братів Шерманів, спродюсована Волтом Діснеєм отримала п’ять премій «Оскара». Популяризацією стрічки в кінотеатрах США займався Ірвінг Людвіг. Завдяки його рекламній кампанії, стрічка мала шалений успіх у аудиторії.

Саме Ірвінг Людвіг керував презентацією таких блокбастерів Діснея як «Мохнатий пес» (1959), «101 далматинець» (1961), «Пастка для батьків» (1961), «Літаючий професор» (1961), «Книга джунглів» (1967) та вище згаданою «Мері Поппінс».

За життя Ірвінг Людвіг отримав кілька премій. У 1991 році премію «Disney Legends Award», а у 1998 році «National Fantasy Fan Club Award».

Ірвінг Людвіг помер 26 листопада 2005 року в місті Санта-Моніка, штату Каліфорнія в США.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Коментарі