Знайшли місто, де зародилася золота лихоманка

Джерело: Gazeta.ua

Загублене місто міфічної країни Ельдорадо виявили в горах Колумбії. За легендами, земля була багатою на золото та дорогоцінні камені.

Дослідники використали новітню технологію під назвою LIDAR. Пристрій розташовують на борту літака. Він бачить крізь зарості і створює детальну 3D-карту місцевості. На ній видно всі рукотворні артефакти, пише newsweek.

На ймовірне місто загадкової цивілізації вказує розташування знахідки в ізольованому гірському масиві Сьєрра-Невада-де-Санта-Марта, який простягається вздовж карибського узбережжя Колумбії. Саме тут народилися легенди про золото.

Вважають, що місто побудували у 800-му році представники давньої цивілізації Тайрона. Народ покинув батьківщину в часи іспанського завоювання. За легендою іспанці зустрілися із людьми Тайрона та були вражені кількістю золота, яке носили тубільці. З того часу поширювались чутки про гірське місто, повністю вкрите золотом. Золота лихоманка забрала багато життів, але конкістадори так і не знайшли його.

Місто вдалося частково виявити мародерам та золотошукачам у 1972-му. Дослідники ж мають труднощі із подальшими пошуками через непрохідність хащ та бази угрупувань, які поширюють наркотики.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі