На Волині місцеві бюджети поповнилися на 1,3 мільярда гривень

Джерело: ГУ ДФС у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

За підсумками десяти місяців цього року до місцевих бюджетів Волині надійшло 1 мільярд 324 мільйони гривень податкових платежів. Це на 28,2 відсотка більше, як торік.

Ріст надходжень спостерігається з усіх платежів, що адмініструються органами ДФС до місцевих бюджетів, повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби України Волинській області.

«Місцеві громади Волині вже отримали на 291 мільйон гривень податкових надходжень більше проти аналогічного періоду минулого року. Тобто, ще до кінця року органи місцевого самоврядування можуть прогнозувати виділення додаткових коштів на соціально-економічні потреби», - зазначає в.о. начальника ГУ ДФС Олександр Юристовський.

Аналітика свідчить, що бюджетоутворюючим для місцевих громад залишається податок на доходи фізичних осіб.

«Незважаючи на те, що з цього року частина ПДФО спрямовується до держбюджету, територіальні громади отримують достатньо коштів для виконання  програм соціально-економічного розвитку. Водночас, активна позиція керівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в районах і містах щодо повної легалізації підприємницької діяльності і найманих працівників лише сприятиме збільшенню надходжень ПДФО до бюджетів», - підкреслив Юристовський.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі