Президент відзначив орденами героїчних танкістів з Волині

Джерело: Адміністрація Президента
  1. Новина відноситься до:

Президент України Петро Порошенко відзначив нагородами 210 військовослужбовців та співробітників Міністерства внутрішніх справ, які брали участь в бойових діях в зоні проведення антитерористичної операції.

Відповідний Указ Порошенко підписав 3 листопада.

Зокрема, орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагороджені члени танкового екіпажу: молодший сержант Микола Тишик зі Седлища Старовижівського району, Андрій Мудрик з Луцька та Олександр Пугач із Губина Локачинського району.

Як пише Інформаційне агенство Волинські Новини, це екіпаж танку Т-64 з 51-ї ОМБР, який у серпні минулого року виграв бій одразу у трьох російських танків Т-72. Вони зуміли підбити одну ворожу машину, а дві інших заманили у болото. Окупанти змушені були тікати зі своїх танків. Один Т-72 вдалося витягнути з трясовини. На ньому Микола Тишик повернувся на базу 51-ої бригади.

Нагородами відзначені 171 військовослужбовець Збройних Сил України, 26 військових і співробітників МВС, з яких 3 посмертно та 23 поранених, а також 13 військовослужбовців Державної прикордонної служби, з яких 2 посмертно та 11 поранених.

Серед нагороджених 16 військових лікарів, які в бойових умовах врятували життя сотень солдат і офіцерів. Нагородами відзначені також військовослужбовці 28 окремої механізованої бригади, які відзначилися в боях під Мар’їнкою 3 червня 2015 року, та військові протитанкового артилерійського дивізіону 44 окремої артилерійської бригади.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі