«Богдан-лізинг» намагається відібрати автобуси у «Луцького підприємства електротранспорту»

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Господарський суд Волинської області уже вдруге залишив позов компанії «Богдан-лізинг» без розгляду, через те, що фірма не може сплатити судовий збір.

Нагадаємо, що в лютому цього року суддя Господарського суду Валентина Слупко залишила позов компанії «Богдан-лізинг» без розгляду через несплату судового збору, пише «Під прицілом».

Тоді представник компанії пояснював, що підприємство переживає дуже скрутні часи, а тому просив відтермінувати сплату судового збору.

А все почалося з того, що у 2007 році «Луцьке підприємство електротранспорту» взяло у компанії автобусів аж на 20 мільйонів гривень.

Понад 5 років комунальне підприємство так-сяк виплачувало борг, і навіть більше – після закінчення терміну сплати партнери домовилися про відстрочку терміном у півтора року, адже ЛПЕ, окрім лізингу, мало ще велику заборгованість з виплати заробітної плати.

У 2014 році керівництво «Луцького підприємства електротранспорту» сплатило всі кошти, а це понад 20 мільйонів гривень, але продавець виставив пеню та штрафи ще на 4 мільйони. Однак касація зменшила суму до 1 мільйона 177 тисяч гривень. Тож компанія «Богдан-лізинг» подала позов до суду з вимагою повернути не лише кошти, а й автобуси. Ще у лютому представник компанії запевняв, що буде готувати новий позов, і на цей раз фірма знайде кошти на сплату судового збору.

Втім, як з'ясувалося сьогодні, ситуація повторилася. Минулого судового засідання представник позивача клопотав про відтермінування сплати судового збору до сьогодні. Проте, як зазначила сьогодні суддя Софія Костюк, оскільки позивач так і не сплатив судового збору, позов компанії уже вдруге залишили без розгляду.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі