Лінкольн без бороди та рок-король у війську: історичні фото, що вимагають пояснення

Джерело: bigpicture

Окуляри Джона Леннона після його вбивства

Не так давно вдова Леннона Йоко Оно опублікувала цю моторошну стару фотографію у себе в твіттері. Це ті самі окуляри, які були на Джоні Ленноні в день, коли його застрелили.

Ліндон Джонсон і його автомобіль-амфібія

Чоловік за кермом цієї машини - не хто інший, як президент США Ліндон Джонсон в 1965 році. Він обожнював лякати гостей свого ранчо, розганяючись і в'їжджаючи на машині в озеро.

Карнавал для ку-клукс-клану

Це не кадр з фільмів жахів і не страшна постановка. Це реальна фотографія членів ку-клукс-клану, які весело проводять час на карнавалі в Кеннон-сіті, штат Колорадо, в 1925 році.

Гітлер до і після

Під час Другої світової війни Гітлер був для багатьох людей гірше найстрашнішого лиходія, і не дивно. Німецький диктатор мав дуже характерну зовнішність (на фото праворуч), але в 1944 році американські спецслужби поширили фотоколаж з передбачуваним портретом Гітлера, якби він змінив зовнішність (зліва).

 

Рональд Макдональд, 1963 рік

Якщо сучасна версія клоуна Рональда Макдональда здається вам зловісною, подивіться, яким він був в 1963 році. Цей образ буде переслідувати вас уві сні.

Жіноча стрільба з лука, 1908 рік

Жінки носили воістину важкі сукні, коли змагалися на Олімпіаді 1908 року в стрільбі з лука. Судячи з порожніх трибун, ці змагання не завоювали велику популярність.

Тестування бронежилета

Комусь же ж треба було тестувати бронежилети, правда? Цей хоробрий чоловік проявив ініціативу, і його спеціально розстріляли в ім'я науки та оборонної промисловості.

Перша фотографія Авраама Лінкольна

Це найраніша з відомих фотографій президента США Авраама Лінкольна, датована приблизно 1846 роком. Без свого фірмового капелюха і бороди він погано впізнаваний.

Че Гевара і Фідель Кастро

Хоча більшість вважає Че Гевару символом революції, а Фіделя Кастро - диктатором, обидва доклали чимало зусиль до здійснення революції на Кубі в 1956 році.

 

Елвіс Преслі в армії

Ні, це не кадр зі зйомок фільму. Елвіса Преслі дійсно призвали в армію США в 1958 році, коли він вже почав кар'єру співака. Це не було піар-трюком: король рок-н-ролу ставився до служби в армії дуже серйозно і провів в її рядах два роки, захищаючи батьківщину.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі