Дев’ять міських рад на Волині порушують закон

Джерело: Центр політичних студій та аналітики
  1. Новина відноситься до:

82% міських рад Волині не виконують вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині розміщення контактної інформації на офіційному сайті.

Такими є результати моніторингу Центру політичних студій та аналітики (Київ). 

З 11 міських рад 3 не мають офіційного сайту, а саме: Любомльська, Устилузька, Берестечківська, що складає 27% від загальної кількості рад. Жодної контактої інформації не вказано на сайті Горохівської міської ради. А ось решта міських рад мають повну інформацію про місце розташування, поштову адресу та контактний телефон.

Зробити запит на публічну інформацію в міські ради Волинської області буде проблематично, тому що дізнатись необхідну поштову адресу, телефон та електронну скриньку для надсилання запитів, можна буде лише на сайтах Луцької та Володимир-Волинської міських рад. Таким чином 82% міських рад Волинської області не мають потрібної контактної інформації для подання запитів.

Горохівська, Любомльська, Устилузька і Берестечківська міські ради відзначились тим, що громадяни не лише не зможуть втілити своє право на доступ до публічної інформації, але і взагалі зв’язатися з працівниками даних міських рад.

Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад області проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої прозорості, публічності та підзвітності. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі