«Хрестоносці» не загнали «ведмедів»: «Волинь» - «Говерла» - 0:0

  1. Новина відноситься до:

Відсутність голів у Луцьку ніяк не означає, що матч був нецікавим, а гравці не залишили всі сили на полі.

Лучани виконали обіцянку грати більш агресивно, що захист «Говерли» відчув на собі з самого початку. Керував оборонними порядками гостей досвідчений Дмитро Бабенко у зв’язку із дискваліфікацією основного нині голкіпера Артура Рудька. А от з тієї ж причини замість Івіци Жуніча у захисті «Волині» Віталій Кварцяний ризикнув випустити Сергія Логінова, який не має достатнього досвіду у ПЛ.

У господарів найактивнішим на завершальній стадії атак був Анатолій Діденко, на підступах до штрафного майданчику - Флорентін Матей, а з глибини добре комбінаціями керував Сергій Політило. Ужгородці більше розраховували на контратаки, втім, на перерву суперники пішли з нулями на табло.

У дургому таймі на полі була тотальна перевага «Волині». До тих, хто штурмували ворота закарпатців, додався Редван Мемешев. Значно помітнішим став Олександр Кобахідзе, а до завершальної стадії комбінацій стали долучатись ще Політило та В’ячеслав Шарпар. Але гостей не підвів кіпер Бабенко. Тому нульова нічия, звичайно ж, більше влаштувала ужгородців, але до волинян не може бути претензій, адже господарі атакували щиро і з завзяттям.

Оцінки гравцям «Волині» (максимальна – 8,0):

  • Богдан Шуст: 6,5. Кіпер «Волині» був втіленням надійності і в епізодах першого тайму, де мусив виручити своїх партнерів, зробив це. 
  • Андрій Богданов: 6,5. Вдруге зіграв на незвичній позиції правого захисника, але за ці дві гри Насонов отримав хорошого конкурента. Андрій каші не зіпсував і, крім кількох рятівних підкатів, якісно відіграв на атаку. 
  • Артем Шабанов: 6,5. До центру оборони в цьому матчі претензії відсутні. Власне, команда не пропустила, тому увесь захист заслуговує хорошої оцінки. 
  • Сергій Логінов: 6,0. Вдало дебютував у Прем’єр-лізі. Без нервозності не обійшлося, мінус Сергія – відсутність хорошого першого пасу. 
  • Гал Шіш: 6,0. Без істотних пожеж на цьому фланзі оборони. А коли спалахувало, ізраїльтянин швидко «гасив».
  • Сергій Політило: 7,0. Найкращий гравець матчу у складі лучан. Віддав, пробивав, відбирав, розвертав атаки своєї команди. Якби забив у двох епізодах, міг би отримати й максимально можливу оцінку. 
  • Сергій Кравченко: 6,0. Не найкращий матч для Сергія, який часом спізнювався із ухваленням правильних і атакувальних рішень. Крім того, у першому таймі склалося враження, що центр поля господарі не контролювали.
  • В’ячеслав Шарпар: 6,0. Позиція «під нападником» все ж не для Шарпара, якому до снаги володарювати в центрі поля. Сьогоднішній матч тільки підтвердив цю тезу.
  • Олександр Кобахідзе: 6,5. Сандро, як завжди, був двигуном на фланзі, але крім активності і феноменального дриблінгу, треба ще забивати.  
  • Олег Герасимюк: 6,0. Від травми Олег до кінця не оклигав, принаймні гру він істотно посилити не зміг. 
  • Флорентін Матей: 6,0. Румун брав на себе, але його фінти переважно не проходили. Водночас він скував увагу для кількох оборонців й істотних обрізок не припускався.
  • Анатолій Діденко: 4,5. У ситуації, коли вся команда грала на одного високого центрфорварда, Анатолій надій не виправдав і пішов відпочивати у перерві. 
  • Редван Мемешев: 6,5. Як завжди, значно активізував гру «Волині» в атаці. Якщо й надалі так продовжуватиме, із джокера Редван може стати гравцем основного складу. 
  • Дмитро Козьбан на оцінку не награв. 

Технічні дані:

Волинь – Говерла – 0:0

Луцьк, «Авангард», 2 700.

Арбітр: Грисьо (Львів)

Волинь (Луцьк): Шуст - Богданов, Логінов, Шабанов, Шіш, Кравченко (Герасимюк, 69), Політило (к), Шарпар (Козьбан, 90), Матей, Кобахідзе, Діденко (Мемешев, 46).

НЗ: Неділько, Польовий, Горопевшек, Насонов.

Говерла (Ужгород): Бабенко, Лухтанов, Хльобас (Хобленко, 59), Савченко, Кузик, Ягодінскіс, Люлька (Гавриш, 83), Цуріков (к), Сергійчук (Ряшко, 81), Іванов, Кутас.

НЗ: Черепко, Худобяк, Гончар, Каверін.

Попереджений: Бабенко (88)

Коментарі після матчу:

Головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний: «Не забиваємо через низьку майстерність і низьку концентрацію. Сьогодні був курортно-мажорний настрій в деяких гравців, небажання грати на всі 100%. Я незадоволений ані результатом, ані грою».

Головний тренер ФК «Говерла» В’ячеслав Грозний: «Важливо було для моїх молодих хлопців взяти очки. Так, якби «Волинь» забила нам у другому таймі, то виграла б. Але розумієте – це «якби». А ми теж могли в першому забити. І тоді я б випустив ще одного центрального захисника. І ми зіграли б інакше, і моментів би не було у «Волині» так багато».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Павло ФІЛОНЮК

Коментарі