В арешті Корбана журналіст знайшов слід Адміністрації Президента

Джерело: Інформаційне агентство Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Арешт голови політради партії "УКРОП" Геннадія Корбана реалізувала ГПУ на замовлення Адміністрації Президента. Таку версію висунув журналіст Владислав Сидоренко на своій сторінці в Facebook, - інформує ТСН.

Він з'ясував, що рішення про обшуки в офісах "УКРОПу" та арешт Корбана приймав Новозаводський суд в Чернігові. Саме цей суд виніс влітку 2015 року рішення про обшук у кабінеті голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка, який відмовився виносити рішення на користь Петра Порошенка в справу по акціях "Укргазвидобування".

Слідчою групою по справі київського судді заступник генпрокурора Юрій Столярчук ставить чернігівського прокурора Є. Кожедуба. "(Рішення про обшуки в Чернушенка ухвалені чернігівським судом – ред.) наштовхує на думку, що Новозаводський районний суд Чернігова якимось чином лояльний. По-цьому, призначаємо керувати групою слідчих, чисто формально, місцевого Кожедуба. Щоб підпадало під чернігівську юрисдикцію. І передаємо до Новозаводського", - наголошує Сидоренко.

Саме цей чернігівський прокурор Кожедуб просив проводити слідчі дії в справі Корбана і звернувся до Новозаводського суду, який і прийняв відповідну ухвалу.

Крім того, вже стало відомо, що затриманням та обшуком в Дніпропетровську 31 жовтня керував офіцер СБУ Валерій Шайтанов, який брав участь у розгоні Майдану. Про це заявив журналіст Юрій Бутусов.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі