Операцією із затримання Корбана керував офіцер СБУ, причетний до розгону Майдану

Джерело: Тиждень.ua
  1. Новина відноситься до:

Операція була здійснена спецпідрозділом "Альфа" під командуванням заступника начальника ЦСО Валерія Шайтанова

Обшуки офісів партії «УКРОП» у Дніпропетровську, а також затримання Геннадія Корбана координував командир групи, яка штурмувала Будинок профспілок на Майдані в лютому 2014 року. Про це в Facebook повідомив головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

За його словами, операцією в Дніпропетровську керував генерал СБУ Валерій Шайтанов. Саме він 18 лютого 2014 року керував однією зі штурмових груп, що захопила Будинок профспілок.

За словами Бутусова, Шайтанов у квітні 2014 року вів переговори з командиром батальйону терористів "Восток" Олександром Ходаковским, а в День Незалежності 23 серпня 2015 року був нагороджений президентом України і отримав звання "генерал-майор.

«Звернув увагу, що на затримання і обшуки в Дніпропетровськ 31 жовтня виїжджали бронеавтомобілі "Кугуар" з кулеметами, які не часто зустрінеш на фронті, і мікроавтобуси "Альфи" з донецькими номерами. Виявляється, операція була здійснена восьмим управлінням Центру спеціальних операцій з боротьби з тероризмом СБУ "Альфа" під командуванням заступника начальника ЦСО Валерія Шайтанова», - розповів Бутусов, пояснивши, що група Шайтанова перебуває у Донецькій області.

За словами журналіста, Шайтанов відомий тим, що в квітні 2014 року був заступником командира «Альфи» і саботував накази командування, не дозволяючи відкривати вогонь по терористах, що оточили аеродром. Після конфлікту Шайтанова зняли з командування спецпідрозділом, однак 23 серпня 2015 року стало відомо, що указом президента України полковнику Шайтанову було присвоєно звання "генерал-майор".

Як повідомлялося, СБУ та ГПУ заявили про проведення широкомасштабної операції в Дніпропетровську.  Пізніше стало відомо про затримання Корбана. В партії УКРОП заявили, що Корбана перевезли до Києва.

Згодом стало відомо, що Корбану висунули офіційну підозру.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі