Громадянам України скасували пільги в Росії

Джерело: Громадське
  1. Новина відноситься до:

З 1 листопада припинив діяти пільговий режим перебування на території Російської Федерації громадян України. Про це заявив керівник Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський, передає Інтерфакс.

«Громадянам України, які здійснюють трудову діяльність на території Росії, і охочим продовжити своє законне перебування, необхідно звернутися в ФМС за отриманням патенту», – йдеться в повідомленні.

Пільги збереглися для біженців зі сходу України. Для решти українців перебувати на території Росії без дозвільних документів – патенту на роботу, дозволу на тимчасове проживання та інших, можна буде 90 днів протягом 180 днів.

За словами Ромодановського, після 1 листопада у громадян України буде 30 днів для оформлення правового або трудового статусу на території Росії.

«Після 1 листопада українські громадяни будуть перебувати на території РФ у тому ж статусі, що й громадяни інших країн СНД. З 1 грудня стосовно порушників будуть вживатися заходи адміністративного характеру, включаючи закриття в'їзду», – додав він.

За даними ФМС, більше 600 тис. громадян України звернулися в РФ за тимчасовим притулком, статусом біженця або дозволом на тимчасове проживання. Всього на території РФ перебуває близько 2,6 мільйона громадян України. Понад 600 тис. з них є порушниками міграційного законодавства.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі