«Укрзалізниця» хоче замінити приміське залізничне сполучення на автобусне

Джерело: Експрес
  1. Новина відноситься до:

Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», створене 21 жовтня на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), з метою скорочення витрат на організацію пасажирських перевезень вважає за необхідне замінити приміське залізничне сполучення на найбільш збиткових маршрутах автобусним.

Про це повідомив директор з реформування, правової та майнової політики Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), член правління Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» Євген Кравцов, пише «Експрес».

«Є надія, що вдасться зрушити щось в питанні заміни приміського залізничного сполучення на автобусне на найбільш збиткових маршрутах. Якщо у нас є збиткове сполучення, якого ми чомусь зобов'язані обслуговувати, то ми намагаємося його замінити на автобусне. Своїми силами закуповуємо автобуси. Для нас це може бути неприбутково, і такий автобус буде нерентабельним, але на обслуговування дизель-поїзда, наприклад, ми витрачаємо кілька мільйонів на рік, а на утримання автобусів будемо платити сотні або десятки тисяч гривень. Таким чином ми зможемо скоротити збитки» , - зазначив Кравцов

За його словами, «Укрзалізниця» щорічно зазнає близько 8 млрд грн збитків від пасажирських перевезень, з них 4 млрд грн - збитки від приміських перевезень, при цьому доходи від приміського сполучення становлять близько 400 млн грн, або 10%.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі