Волинський музей українського війська поповнився відзнаками і нагородами

Джерело: Музейний простір Волині

Фонди Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки поповнилися парадною формою одягу полковника Збройних сил України у відставці Пюрка Ігоря Миколайовича.

Крім того, було передано десять різних відзнак і нагород. Серед них: медалі «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, «За сумлінну службу» І ступеня, відзнаки «Знак пошани», «Ветеран військової служби», почесний нагрудний знак Начальника Генерального Штабу «За досягнення у військовій службі» ІІ ступеня, ромб випускника «Національна академія МОУ» та інші.

Полковник Пюрко Ігор Миколайович народився 28 травня 1967 р. у с.Добрятин Млинівського району Рівненської області. Закінчив Ульянівське вище військово-технічне училище, Академію Збройних сил України, Академію Генерального штабу Збройних Сил України.

Проходив службу на посадах заступника командира механізованого полку, заступника командира окремої механізованої бригади з тилу, начальника штабу тилу 13 армійського корпусу, заступника командувача 13 армійського корпусу з тилу.

З 2002 по 2006 рік приймав активну участь в реорганізації системи матеріально-технічного забезпечення 13 армійського корпусу ЗСУ відповідно до стандартів НАТО. У 2008 році особисто приймав участь та організував матеріально-технічне забезпечення військ в ході ліквідації повені на Прикарпатті.

У 2011 році подав рапорт на звільнення з військової служби у зв'язку з особистим неприйняттям політики Президента України В. Януковича, дій міністрів оборони України - Д. Саламатіна та А. Лєбєдєва, які були направлені на ліквідацію бойових частин та системи матеріально-технічного забезпечення 13 армійського корпусу.

Після звільнення написав відкрите звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Голови РНБО України про недопустимість ліквідації бойових частин та знищення бойового потенціалу ЗСУ. Матеріали даного звернення лягли в основу кримінального провадження (2014-2018 рр.) стосовно Президента України В. Януковича, обвинуваченого в державній зраді.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі