Лучанки ледь не стали антигероями туру

  1. Новина відноситься до:

Другий виїзний тур до Чернігова мав принести найлегші перемоги в першому колі чемпіонату. Адже місцевий «Педуніверситет» минулого року не завоював жодного очка.

За дворічну історію протистоянь команд волинянки програли Чернігову лише одну партію. Команди вже грали у цьому сезоні – на першому етапі Кубка України, який проходив у Южному. Тоді омолоджений колектив Богуслава Галицького здобув досить впевнену перемогу – 3:0.

«Педуніверситет-ШВСМ» – «Континіум-Волинь-Університет» – 2:3 (25:21, 25:13. 21:25, 23:25, 13:15) та 0:3 (21:25, 27:29, 20:25)

У Чернігові гра розвивалася за кардинально іншим сценарієм. У першій партії чернігівчанки перемогли з різницею у чотири очка – 25:21. А в наступному сеті взагалі розгромили суперника – 25:13. Невтішною статистика для лучанок була і в третьому сеті. Хоча гості володіли ініціативою, проте все не могли відірватися від суперниць – 13:13, 16:19, 19:22. Однак луцький «Континіум» зумів довести сет до переможного 25-го очка – 21:25. Більше того, підопічні Богуслава Галицького зуміли здійснити дивовижний камбек і врятувати, здавалося б, програну гру. Головному тренеру лучанок це коштувало жовтої картки. У наступних двох партіях гості перемагали лише з мінімальною різницею – 23:25 та 13:15.

У матчі-відповіді гості здобули «суху» перемогу. Хоча підопічні Богуслава Галицького таки перемогли, не поступившись жодною партією, гра не була легкою. У кожному сеті господарки вели в рахунку: 16:12 – у першому, 13:5 – у другому, 14:7 – у третьому. Та кінцівки завжди були за лучанками. 

«Дуже погано зіграли першого дня. Таке враження, що вся наша передсезонна підготовка була даремною. У нас молода команда, тому, можливо, бракує стабільності в грі. У матчі-відповіді ми почали веселіше грати в атаці, та все ж залишилися ті самі проблеми з прийомом. Далі нам потрібно буде грати серйозніше, адже попереду чекають набагато сильніші суперники», – розповів головний тренер лучанок Богуслав Галицький. 

У турнірній таблиці Суперліги з п’ятьма очками ВК «Континіум-Волинь-Університет» посідає четверте місце. Матчі третього туру лучанки зіграють вдома проти він-ницького «Медуніверситету». Ігри відбудуться у залі обласної ДЮСШ (вул. Шевченка, 3) у п’ятницю, 30 жовтня, о 18:00, та в суботу, 31 жовтня, о 12:00.Зазначимо, цього сезону у він-ницьку команду перейшло двоє екс-гравців луцького «Континіуму» – Анна Житовоз та Юлія Козачковська.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Назар ТРИКУШ

Коментарі