Влада Луцька підпише договір з прилеглими ОТГ для реалізації проекту з розвитку рекреаційної мережі

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Міську владу уповноважили укласти договір з двома сусідніми громадами для того, аби залучити кошти на реалізацію проекту для розвитку туристично-рекреаційного потенціалу.

Про це йшлося під час 58-ї сесії Луцької міськради 26 червня.

З метою реалізації спільного проекту «Створення туристично-рекреаційної мережі міста Луцька та прилеглих сіл» міська рада вирішила затвердити проект договору про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту між Луцькою міськрадою, Боратинською та Княгининівською об’єднаними територіальними громадами.

Метою реалізації проекту є покращення екологічного стану територій, збільшення рекреаційно-туристичного потенціалу Луцька, Боратинської та ОТГ, а також спільна й узгоджена діяльність сторін з метою отримання додаткового фінансування з державного бюджету та інших джерел. Проект реалізується упродовж трьох років, починаючи з 1 серпня.

Проект передбачає здійснення санітарного очищення водойм у Луцьку та селі Баїв; забезпечення інфраструктурного облаштування зон відпочинку у Луцьку, Баєві та селищі Рокині; реконструкцію та відновлення існуючих, історико-культурних пам’яток на території музею історії сільського господарства Волині-скансену та спорудження комплексу «Волинська Січ».

Нагадаємо, є різні пропозиції щодо реалізації проекту. Зокрема, обговорювали питання об’єднання трьох громад в один туристичний маршрут – з Княгининка через Омелянівські ставки до парку та замку в Луцьку. Наприклад, можна буде облаштувати кінний та пішохідний маршрути з відвідуванням обох музеїв у сусідніх з Луцьком ОТГ.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі