У Перу археологи дослідили давню технологію збереження води

Джерело: Gazeta.ua

Стародавні системи водопостачання в Перу у Латинській Америці дослідили представники Регіональної ініціативи гідрологічного моніторингу екосистеми Анд. Науковці виявили продуктивну систему збереження води. Її створила давня цивілізація, що передувала Інкам.

Перуанська цивілізація створила систему, що дозволяє отримати додаткову воду в посушливий період. Це зробили за допомогою укріплених каналів для відведення дощової води. Такі технології використовувалися вже в 600 році. Один із найбільших каналів розміщувався у Лімі в районі Уамантанга. Вода по ньому тече 45 днів.

Виявилося, що вони такі практичні й економічні, що їх впровадження в сучасний світ збільшило б кількість води в посушливий сезон до 33% у перші місяці і на 7,5% - у наступні.

"Це яскравий приклад того, як древні методи можуть застосовуватися для вирішення сучасних проблем. Ми маємо ще багато чого навчитися у наших творчих предків", - зазначив представник регіональної ініціативи гідрологічного моніторингу Анд Борис Очоа-Токачі.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі