Студентам СНУ розповіли про майбутнє

До 2020 року комп’ютери будуть скрізь: на підлозі, в стінах, у самій людині. До кінця століття керуватимемо комп’ютерами самою думкою. Серед невід’ємних складових людського життя в майбутньому – автомобілі без водіїв, «телеприсутність», ноутбук як простий аркуш з органічних світлодіодів, який можна сховати у гаманець. Саме так бачить розвиток світу відомий фізик-теоретик Мічіо Кайку. Про нанотехнології – його книжка «Фізика майбутнього», яку презентували й у стінах Інституту філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки. Ще одна книга, про яку розповіли студентам, має назву «Новий цифровий світ» Еріка Шмідта та Джареда Коена.

 

Із презентацією цих книжок до Луцька приїхав директор та засновник видавництва «Літопис» Михайло Комарницький.

 

 

«Фізика майбутнього» базується на інтерв’ю понад 300 науковців світу. Прототипи усіх описаних досліджень вже існують та успішно застосовуються. Книга була представлена на вересневому Форумі видавців у Львові 2013 року й отримала гран-прі Форуму видавців-2013», – наголосив директор видавництва.

За словами Комарницького, Мічіо Кайку на власні очі бачив усі ці найновіші технології. У його книзі йдеться передусім про силу науки, яка змінює суспільство. Автор прогнозує, що за 50 років рак зникне з нашого життя, а до 2050 року лікарі навчаться сповільнювати процес старіння.

Михайло Комарницький також розповів, що у наступному десятилітті до інтернету долучиться ще п’ять мільярдів користувачів, а наш світ не лише отримає нові можливості, а й постане перед новими загрозами.

У книжці «Новий цифровий світ» голова ради директорів компанії Google Ерік Шмідт і керівник наукового центру Google Ideas Джаред Коен на основі свого унікального досвіду намагаються відповісти на одне з найскладніших запитань щодо нашого майбутнього: як технології змінять наше щоденне життя та безпеку, освіту та медицину, вплинуть на перебіг війн і дипломатичних баталій, визначать наслідки революцій і тероризму. Це книжка не про ґаджети – це погляд на те, яким стане життя людей в новому цифровому світі, де кожен буде на звʼязку.

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі