У Луцьку презентували книгу-спомин про Бориса Клімчука

  1. Новина відноситься до:

«Я син волинської землі» - це слова Бориса Клімчука, які лягли в основу книги. Над нею трудилися письменники, журналісти Волині, допомагали рідні. Книга-спомин виходить за рамки свого жанру й може бути корисним посібником для нових політиків, аби навчитися державницької справи з любов’ю до рідного краю.

Вперше волиняни тримали в руках книгу «Борис Клімчук: «Я син волинської землі» 27-го жовтня під час презентації для ЗМІ, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов, який курував цей процес, розповідає, що спочатку планували видати книгу спогадів, втім, вона вийшла за ці рамки й може слугувати для політиків посібником в плані підходу до життя.

«Борис Петрович Клімчук належав до тієї когорти людей, хто випереджає свій час, прокладає дорогу в майбутнє. «Я син волинської землі» - це його слова, які лягли в основу написання книги. Ідея написання виникла на початку року, так, щодня ми трудилися, аби вона вийшла. Ми збирали звідусіль спогади, статті, різні матеріали та обробили тисячі фото», - пригадує Глазунов.

Над книгою працювали: Катерина ГлазуноваДмитро ГоловенкоАртур ДаниленкоВіталій ІваницькийІгор КолодкаВіктор КормінМихайло СавчакВалентина Черниш, головний редактор – Ніна Долінчук.

«Книга складається з трьох розділів. Перший - про його сім’ю; другий розділ про те, як Борис Петрович робив крок за кроком у кар’єрі державного діяча, уже на високій посаді. Третій розділ, «Із добрими ділами», – це його інтерв’ю для журналістів. Їх цікаво читати, зваживши на час, який тоді був. У нас ще був другий варіанти назви книги – «Феномен Бориса Петровича Клімчука», у нього в серці жив високий патріотизм, і це всі знають. На Волині було багато талановитих краян, і Борис Клімчук вписався у цю когорту великою зіркою», - наголошує Ніна Долінчук.

Великі люди роблять великі кроки, вважає Дмитро Головенко, й рекомендує із книги почерпнути саме такий великий досвід великої людини.

«Я із жалем бачу, що наша держава упустила цінність книги, а в пріоритет поставила гроші та заробіток, а Борис Петрович завжди підтримував книгу. Ми хочемо, щоб ідеї Бориса Петровича втілювали й інші люди, щоб вони теж стали успішними, а ми, волиняни, будемо ними пишатися й наслідувати. Борис Клімчук був різним, таким він і постає у цій книзі, де десятки спогадів», - розповідає Дмитро Головенко.

Зі сльозами на очах сестра Бориса Клімчука Ірина Петрівна подякувала усім за добру пам’ять про брата.

«Як не стало у нас мами з татом, то він сказав, що тепер буде нам і за маму, і за тата. Я йому завжди казала: «У кого ти такий розумний вдався?!» Ми до цього часу в родині не кажемо що він «був». Усім присутнім ми дякуємо, що така книга є, що його пам’ятають і шанують», - звернулася Ірина Петрівна.

Зауважимо, що 3-го листопада о 18:30 годині в Драмтеатрі відбудеться вечір пам’яті Бориса Клімчука, тоді подарують книги представникам ЗМІ й тим, хто долучився до створення книги. Усі охочі зможуть її купити за 350 гривень. Виручені кошти підуть на благодійність.

дочка і сестра Бориса Клімчука

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі