Дівчата-подружки з Волині на фото першої половини ХХ століття

Дівчата-подружки з Волині на фото першої половини ХХ століття
  1. Новина відноситься до:

Нині в епоху цифрових та інформаційних технологій, фотографії, видається, втратили своє первісне ціннісне пам’ятне значення. Роблячи світлини при кожній найменшій нагоді, ми самі ту значимість почасти нівелюємо. Бо ж, практично, кожна нова електронна світлина так чи інакше повторює попередню. І підписати її можна не на звороті, а у павутинах fb чи instagramm. У стрічці соціальних мереж вона швиденько загубиться, дорівнявшись до когорти таких самих. Це, однак, лиш погляд, який жодним чином не закликає відмовитися від фото-себеньок чи користування соціальними мережами :)

Значно цікавішими й атмосфернішими видаються фото, зроблені у минулому столітті: з особливим колоритом, мистецьки скомпонованим сюжетом, душевними посмішками й приязними поглядами. Тому сьогодні увазі читачів пропонуємо переглянути низку світлин із дівчатами-подружками  із минулого століття, 1920 – 1950-х років. Вони елегантні й витончені, з живим блиском в очах.

За публікованими фотографіями, вдається простежити зміни у модних одягових тенденціях мешканок волинського села на переломі епох від Другої Речіпосполитої до Другої свтової війни та влади совітів на наших теренах. Подаємо також написи на зворотах світлин, оту «незабудь»-посвяту подругам чи рідним людям.

Фото походять з Бран, Довгова, Журавник (Дружкополя), Миркова і Цегова на Горохівщині. 

Розгортайте вкладку із слайдами на повний екран, аби побачити фото у повному розмірі.  Приємного перегляду!





Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі