П'ять копійок: Чи треба перенести Центральний ринок?

  1. Новина відноситься до:

Що думають лучани про перенесення Центрального ринку, чи влаштовує їх його стан та чи вважають за доцільне, аби він був біля найбільшої історичної пам’ятки міста – замку, вирішили дізнатися «ХронікиЛюбарта».

Олена, 27 років, у декретній відпустці:


 

– Вважаю, що ринок потрібно перенести, адже він біля замку Любарта. Там постійно валяється різне сміття. Це перше, що бачить турист. Але з іншого боку, люди уже дуже звикли до того місця, де зараз ринок. Якщо перенести його, наприклад, на ДПЗ, то буде погано доїжджати туди. Це незручно і далеко.

Надія, 63 роки, пенсіонерка:


 

– Перенести ринок потрібно однозначно. Але кудись так, щоб це не було далеко від центру. Взагалі про це треба було думати ще багато років тому, коли його тільки почали створювати біля замку. Адже місцева влада й тоді знала, що це пам’ятка архітектури. Нині люди збіднілі, вони не мають багато коштів, щоб перенести ринок. Дехто там працює уже з десяток років, це їхній заробіток. Це те ж саме, що пожив чоловік у хаті 20 років, а потім йому сказали, щоб забирався звідти геть. Треба, щоб влада зробила нормальне місце, куди можна його перенести. Бо є ринок на Львівській, але про нього мало знають. То якщо ще й цей перенести так далеко, то буде незручно усім. Треба спочатку навести порядок, щоб сміття не лежало там. А то поробили з громадських місць туалети. Господаря треба хорошого, а тоді вже за ринки братися. Але потрібно зробити так, щоб усім було добре: і покупцям, і базарникам, і щоб замок від цього не страждав, ну і туристи. Ми ж біля своїх будинків прибираємо, створюємо комфорт, так і влада має про це дбати. А то у нас виходить, що все навпаки.

Людмила, 39 років, у декретній відпустці:


 

– Центральний ринок перенести просто необхідно. Залишити на його місці варто хіба що якісь ятки з виробами декоративно-прикладного мистецтва та сувенірами. Це буде робити наше місто популярним і вшановуватиме українські традиції. А це, що є зараз біля замку Любарта, треба прибирати, і то негайно.

Ольга, 24 роки, журналіст:


 

– Я за те, щоб Центральний ринок перенесли. Бо перше, що бачить турист, коли заходить в історичну частину міста, – це сміття, захаращений ринок і собак, які тягають всякий непотріб. Це неповага до нашої минувшини. Не кожне місто має такі історичні пам’ятки. Ринок варто перенести у нормальне місце, щоб торговці не постраждали та щоб людям було зручно. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі