Лучанина, який осквернив могилу Василя Мойсея, можуть визнати неосудним

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Чоловіка, який у серпні цього року позбиткувався над могилою героя Небесної Сотні Василя Мойсея можуть визнати неосудним.

Про це стало відомо під час слухання справи у Луцькому міськрайонному суді, повідомляє «Під прицілом».

Нагадаємо, що в ніч з 11 на 12 серпня лучанин зламав хрест на могилі Василя Мойсея, розбив усі лампадки та намагався спалити Біблію та шарф ФК «Волинь» у смітнику, що знаходиться неподалік від місця поховання.

Правоохоронці оперативно відреагували на правопорушення, а сам начальник обласного управління МВС України Петро Шпига заявив, що міліціянти знайдуть винного. Варто зауважити, що таке правопорушення карається позбавленням волі на строк до трьох років.

Згодом вандала таки розшукали. Ним виявився безробітний лучанин, який, вочевидь, є психічно неврівноваженим.

Проти нього відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 297 ККУ — наруга над могилою. Однак до суду обвинувальний акт надійшов разом із клопотанням про застосування до підсудного примусових заходів медичного характеру.

У п’ятницю, 23 жовтня, було підготовче засідання щодо цього провадження, однак матір обвинуваченого, яка водночас є його законним представником, заперечувала проти присутності журналістів під час судового слухання та заявила клопотання про проведення слухання у закритому режимі. Своє прохання жінка пояснила тим, що і вона, і її син проживають у місті, а в ході судового засідання будуть оголошуватися відомості стосовно стану здоров'я обвинуваченого. Тож, враховуючи ці обставини, головуючий у справі суддя Ярослав Артиш ухвалив засідання провести у закритому режимі.

Уже після слухання прокурор Вікторія Ніценко пояснила, що на наступному судовому засіданні суддя буде вирішувати питання про призначення примусових заходів медичного характеру до обвинуваченого. У разі, якщо суддя задовольнить це клопотання, то обвинуваченого визнають неосудним.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі