Четверо волинян отримали олімпійські стипендії

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

У середу, 21 жовтня, Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким призначаються стипендії видатним спортсменам та тренерам з олімпійських видів спорту. До списку потрапило й четверо волинян.

Про це йдеться в Указі Президента №598/2015 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту».

Як повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини, цьогорічна бронзова призерка Чемпіонату світу з вільної боротьби в Лас-Вегасі Юлія Ткач отримала стипендію у розмірі семи тисяч гривень. У 2014-му на світовій першості спортсменка була першою, за що отримала «спортивний Оскар» від Національного олімпійського комітету. Нагадаємо, на перших Європейських іграх Юлія виборола срібну нагороду.

Такого ж розміру олімпійську стипендію отримуватиме велогонщиця класу маутенбайк Яна Беломоїна. У 2015 Яна виборола першу в історії українського спорту нагороду на світовій першості серед дорослих. На трасі в Андоррі Беломоїна фінішувала третьою. Минулого року лучанка виграла Кубок світу серед юніорок. У цьому сезоні спортсменка перейшла у елітну категорії, де за підсумками шести етапів посіла 14 місце.

Веслувальниці Марії Повх та її тренеру Роману Повху присвоїли стипендії по п’ять тисяч кожному. Марія у складі байдарки-четвірки на Чемпіонаті Європи в Чехії виграла «срібло». А на перших Європейських Олімпійських іграх Повх в екіпажі каное-двіцйці на 200-метрівці стала другою.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі