У Луцьку відбудеться міжнародний турнір з легкої атлетики

Джерело: Волинські новини

Міжнародну матчеву зустріч юнацьких збірних прийматиме «Аванград» у квітні. 

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив президент Федерації легкої атлетики України, заступник міністра молоді і спорту України Ігор Гоцул.

Нагадаємо, що за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» оновлений стадіон «Авангард» уже прийняв один важливий старт – Командний чемпіонат України серед юніорів. Серед планів ФЛАУ також проведення в травні 2016 року чемпіонату України з легкої атлетики, на якому розігруватимуться путівки на Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро 2016 року.

До слова, у рамках змагань мешканка Броварів, бронзова призерка Чемпіонату світу в Колумбії 2012 року серед юніорів Аліна Шух встановила новий рекорд України та неофіційний світовий рекорд.

Усі учасники майбутнього легкоатлетичного турніру ще уточнюються. Стовідсотково це будуть атлети з Білорусі та Туреччини. Наразі, зі слів Гоцула, ведуться переговори ще з однією країною.

«Оскільки переговори ще тривають, я поки не можу її називати. Але головний результат цих переговорів, які велися Федерацією легкої атлетики України у Лозанні із функціонерами європейської легкоатлетичної федерації, це те, що міжнародні легкоатлетичні змагання повертаються в Україну», - розповів Гоцул.

Раніше українські легкоатлети мали домовленості про участь в чотирьох-п’яти матчевих зустрічах на рік. Це дозволяло приймати змагання в Україні і давали додаткові міжнародні старти, а значить додаткову мотивацію нашим молодим атлетам і тренерам. На жаль, війна та окупація усі зусилля на певний час звели нанівець.

Президент ФЛАУ Ігор Гоцул розповідає, що матчеві зустрічі проводяться за умовами взаємного обміну. Україна бере на себе зобов’язання провести матчеву зустріч. В гості до нас приїжджають три країни. Українці приймають у себе представників усіх трьох країн, забезпечують їхнє проживання, харчування та, власне, організацію змагань. Але потім у наших гостей є зобов’язання запросити нас до себе на подібну матчеву зустріч.

Отож, у 2016 році українські легкоатлети візьмуть участь у, щонайменше, чотирьох матчевих міжнародних зустрічах. У лютому відбудеться традиційна матчева зустріч юніорських збірних в Білорусі. Наступні старти пройдуть у Луцьку на стадіоні «Аванград», у травні юніори зустрінуться на Кріті (Греція), а у вересні в Туреччині відбудеться зустріч молодіжних команд з легкої атлетики.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі