Через що довелося пройти кандидатам у нову поліцію Луцька

Джерело: УМВС України у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку закінчився конкурсний відбір охочих стати до лав патрульної поліції. Позаду в майбутніх полісменів доволі непрості етапи відбору, попереду – професійний та сучасний процес навчання.

Від початку старту, оголошеного Арсеном Аваковим про відбір у поліцію Луцька, телефони «хот лайну» розривалися від дзвінків та різноманітних запитань, повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

До луцької поліції надійшло понад чотири тисячі заявок. Попри весь ажіотаж довкола актуальної теми поліції та всі хвилювання кандидатів про нову систему відбору, новий механізм створення підрозділу МВС нового зразка запрацював. Цей процес в Луцьку відбувався системно, чітко та злагоджено, в контексті всеукраїнського масштабу створення нової поліції.

Подавши на першому етапі заповнену анкету, кандидат заявляв про своє бажання вступити до лав підрозділу. Відомості про учасника відбору автоматично вносилися до єдиної централізованої бази у Києві. Характерно, що ця автоматизована система, майже повністю виключила людський фактор у процесі відбору.

Наступне, що чекало претендентів, – випробування IQ-тестом. Тест на перевірку загального рівня знань вимірює вміння людини мислити аналітично і включає в себе математичні питання, завдання з логіки. Для вирішення тестів конкурсантам відводилося лише 90 хвилин, протягом яких учасник повинен відповісти на 60 запитань. Тож ті, кому підкорився цей етап, доводили свою готовність поборотися за звання поліцейського у наступному етапі.

Третій етап відбору претендентів передбачав здачу загальних нормативів із фізичної підготовки: для усіх кандидатів – біг на 100 й 1000 метрів, підтягування на перекладені передбачено для хлопців, для дівчат – віджимання. Іспит на витривалість склали найсильніші тілом і духом.

Військова лікарська комісія (ВЛК) – четверта планка у загальному конкурсному відборі в поліцію. Результати ВЛК став для багатьох кандидатів крапкою на шляху до мрії, адже на цьому етапі чимало претендентів зійшли із дистанції, зважаючи на стан здоров’я.

Психологічне тестування MMPI-2 – етап, який дозволяв максимально уважно визначити психічний стан людини, його моральну стійкість.

І останнє – індивідуальна співбесіда. У складі комісій, які оцінювали майбутніх претендентів, були представники громадськості Луцька, психологи та чинні поліцейські зі Львова. Члени комісії спільно оцінювали усі якості кожного претендента на роботу в патрульну поліцію: його мотивованість,стресостійкість, вміння опановувати собою та керувати власними емоціями. Окрім того, кандидати доводили свою здатність аргументовано мислити, швидко та зважено приймати правильні рішення в екстремальних та нетипових ситуаціях. Охочі патрулювати вулиці обласного центру відповіли на різноманітні запитання, розв’язували ситуації, змодельовані членами комісій, – і це все, аби довести свою готовність до служби та нарешті одягнути форму поліцейського.

Окрім того, під час фінальних етапів відбору кожен кандидат паралельно пройшов спеціальну перевірку, щоби в правоохоронні органи потрапили люди, які не заплямували себе перед законом. Ця перевірка є теж невід’ємною частиною складного відбору поліцейських.

Попереду - навчання майбутніх поліцейських, яке триватиме вісім тижнів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі