«Волиньавтодор» згодом розвалиться, - голова спілки шляховиків

Джерело: Громадське. Волинь
  1. Новина відноситься до:

Половина працівників державного підприємства «Волиньоблавтодор» звільнилися через те, що півроку у підприємстві не платили заробітну платню. Голова Волинської об’єднаної спілки шляховиків Леонід Тимощук переконаний, що це підприємство через значні борги та зменшення виробітку згодом розвалиться.

Він зазначив, що з 2012 року у «Волиньоблавтодорі» обсяг робіт зменшився удвічі. Тому підприємство недоотримує коштів. Також він повідомив, що на рахунок підприємства таки прийшло 14 мільйонів заборгованих державою коштів. Завдяки цьому працівникам виплатили зарплату за період до липня 2015 року включно. Досі вони не бачили заробітку за серпень. Але, щоб його отримати, повинні зараз заробити кошти за виконану роботу. Також підприємство отримало 400 тисяч гривень для підготовки доріг до зимового періоду, повідомляє Громадське. Волинь.

Нагадаємо, що не так давно працівники «Волиньоблавтодору» двічі перекривали автошляхи, аби їх почула влада у Луцьку та Києві. Причиною невиплат зарплат були заморожені рахунки. Їх заморозили за рішенням суду, адже «Укравтодор» не розрахувався із приватною структурою за ремонт дороги Київ-Варшава до Євро-2012. Тому після довгих судових справ, рахунки «Укравтодору» та його дочірніх підприємств, в тому числі «Волиноблавтодору», заморозили включно із зарплатним рахунком. Питання понад півроку не вирішувалося. Поза численними зверненнями працівників підприємства до різних керівних органів на проблему не зважали. І тільки після перекриття ними автодоріг, влада почала займатися питаннями шляховиків.

Нині ситуація, в якій знаходиться «Волиньоблавтодор»,  дуже складна, тому що у підприємства з’явилися конкуренти – приватні структури. Вісім приватних підприємств, які також отримують замовлення від держави на ремонт автодоріг, – розповів дорожник Тимощук. Також майже 3,5 мільйонів боргують облавтодору різноманітні органи місцевого самоврядування області. Така сума, за словами Леоніда Тимощука, могла б покрити борг щодо виплати заробітньої плати працівникам за серепень.

Загалом, в Україні гряде реформа Служби автомобільних доріг України, та в Києві досі не знають, якою буде доля обласних автодорів. В той же час працівники цих підприємств, а їх лишилося близько 670 (було півтори тисячі) не знають, що буде із їх робочими місцями. Сам же Леонід Тимощук переконаний, що підприємство згодом розвалиться.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі