Ініціюють прокурорську перевірку забудовника Кафедральної, 13

  1. Новина відноситься до:

У Луцькій міськраді хочуть, аби прокуратура Волинської області перевірила законність деяких документів підприємства «Луцькмістобуд», яке планує забудувати історичну ділянку на Кафедральній, 13 у Луцьку.

Про це йшлося 16 листопада під час засідання постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Голова комісії Павло Данильчук розповів, що як стало відомо недавно, «Луцькмістобуд» зареєстрував на цій ділянці нерухоме майно і стан незавершеного будівництва на 3%. 

Орендар Поцілуй звернулася з проханням розірвати договір оренди з нею, натомість суборендар «Луцькмістобуд» зареєструвало нерухоме майно. За словами Данильчука, це непрозора схема. Більше того, насправді ніякого нерухомого майна, а тим більше, незавершеного будівництва на рівні 3% там узагалі нема.

«Нас відверто дурять», - заявив голова комісії. І зазначив, що треба було б створити комісію, яка би перевірила ділянку на наявність будівництва.

Член експертної робочої групи при постійній комісії Ігор Левчук зазначив, що інспекція архітектурно-будівельного контролю має повноваження перевіряти і мала б це зробити за зверненням.

Від перевірки виконавчими органами відхрестилися заступник начальника містобудування і архітектури Ярослав Матвіїв і начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала, мовляв, не мають таких повноважень.

Відтак вирішили направити лист у прокуратуру Волинської області з тим, щоб там здійснили перевірку законності реєстрації рухомого майна і стану будівництва.

Нагадаємо, Кафедральна, 13 є нововиявленою пам’яткою археології. Державне підприємство «Волинські старожитності» виготовило необхідні документи для реєстрації пам’ятки, проте вони застрягли в кабінетах посадовців.

Який поворот у справі цієї історичної ділянки буде наступним, покаже час. За словами начальника управління земельних ресурсів міськради Сергія Шабали, постійна «земельна» комісія міськради прийняла рішення розірвати договір оренди з Поцілуй (за її зверненням), але за умови надання в оренду ділянки «Луцькмістобуду», яке нині є суборендарем.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі