Заступник голови обласної ТВК розповів, на що варто звертати увагу у бюлетенях

Джерело: ВОДТРК
  1. Новина відноситься до:

Заступник голови обласної виборчої комісії Микола Євтушин розповів про особливості місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня.

Зокрема, він зазначив, що бюлетенів цьогоріч буде менше, аніж на минулих виборах, повідомляє Волинська обласна державна телерадіокомпанія.

«Міський виборець отримує три бюлетеня: до міської ради, на міського голову та до обласної ради. У селах, зрозуміло, бюлетенів буде більше. На що варто звернути увагу: бюлетень об’єднує одразу два типи голосувань: за політичну партію та голосування за кандидата. Тобто, коли людина буде робити вибір, то вона повинна звернути увагу на те, що спершу буде повна назва місцевої політичної партії, далі - перший номер, тобто партійний лідер, а вже нижче - прізвище кандидата, який балотується у тому чи іншому окрузі. Позиції «проти всіх» у нас традиційно вже немає, тобто людина повинна визначитися, кого вона хоче підтримати», - розповів Євтушин.

Також він додав, що не повинно бути проблем із підрахунками бюлетенів. Щоправда, запевнив заступник голови обласної ТВК, труднощі можуть виникнути у кінцевому підбитті підсумків. 

Як виглядатиме виборчий бюлетень, за яким лучани обиратимуть депутатів Луцької міської ради, можна переглянути тут.

Ознайомитися зі списками кандидатів від партій до Луцької міської ради, закріплених за округами, можна тут.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі