У Луцьку відкрили музей пам’яті Майдану та АТО

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку на базі Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відтепер діятиме музей пам’яті героїв Майдану та АТО.

Його відкрили 14 жовтня на День захисника України.

Музейна експозиція, присвячена подіям на Майдані та на сході України, розмістилася у чотирьох залах. У ній зібрані різні експонати, які відображають історію трагічних і воєнних днів. Зброя, прапори, уламки різних предметів, дитячі малюнки, відіслані свого часу на передову – все це відтепер є частиною нового музею. 

Створенню останнього допоміг Фонд Ігоря Палиця «Новий Луцьк». Як зазначив сам меценат, його метою було увіковічнити події, щоб на їх прикладі майбутні покоління пам’ятали про трагічну історію та прагнули миру. 

«Ми повинні пам’ятати, що мир – це найголовніше. Дуже прикро, що нам доводиться відкривати такі музеї, де ми записуємо прізвища героїв, які загинули під час цієї війни. Але це повинно бути прикладом всім. Нічого не варте нічого, якщо немає миру», - зазначив Ігор Палиця.

Він додав, що треба в музеї в чорни рамках повісити прізвища тих, хто почав війну і хто не хоче її закінчувати з обох сторін. 

Начальник управління культури Волинської обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук наголосив, що відвідування експозиції школярами має стати обов’язковим пунктом виховання.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі