Коли у Луцьку запрацюють електронні петиції

Джерело: Волинське агентство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Єдину систему місцевих петицій, за допомогою якої лучани зможуть колективно підтримувати пропозиції містян, планують упровадити до кінця жовтня цього року.

Про це повідомив 13 жовтня перший заступник міського голови Тарас Яковлев, інформує Волинське агентство розслідувань.

Він зазначив, що Луцьк – у числі «передовиків» у плані «електронних новинок», тож і нову систему планують впровадити до кінця жовтня 2015 року. Адмініструватиме петиції відділ звернення громадян ЦНАПу. Після розміщення петиції виконавець зможе упродовж двох днів поредагувати її. Після цього два тижні петиція буде «світитися» на сайті Луцької міської ради, а лучани зможуть за неї проголосувати.

Якщо петиція набере 300 голосів, то її передають на розгляд виконавчого огляду, якому вона спрямована. Яковлев нагадав, що система петицій поки працює лише в Адміністації Президента. На етапі розробки система зараз у восьми містах, і Луцьк стане першим в Україні містом, де її впровадять.

Водночас секретар міської ради Сергій Григоренко відзначив, що у системи «не лише плюси». Григоренко побоююється, щоб система не перетворилася в інструмент маніпулювання певних політичних сил та спосіб для піару «місцевих диваків». Тому він запропонував враховувати голоси лише лучан, та підняти поріг підтримки мінімум до 500 голосів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі