Волинські гірники припинили голодування, але погрожують перекриттям митних пунктів

  1. Новина відноситься до:

У понеділок, 12 жовтня, п’ятеро гірників шахти №1 «Нововолинська», які шість днів голодували під Адміністрацією Президента України, зустрілися з Міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним. 

Під час зустрічі шахтарі пояснили міністрові, що тих обсягів вугілля, які він сподівається реалізувати для погашення боргів перед гірниками, насправді не існує. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки шахтарів України Михайло Волинець.

«Справа у тому, що ці заявлені тонни вугілля є звичайнісінькими приписками й «смотрящі» міністри теж про це добре знають, але, можливо, не доповідали йому. Після зустрічі з Демчишиним у Міненерговугіллі відбулася технічна нарада щодо ситуації на підприємстві. На ній розглянули скореговану програму подальшого функціонування шахти №1 «Нововолинська». Заступник начальника Управління реструктуризації вугільних підприємств Павло Кужель пообіцяв, що сьогодні копальні буде виділено 8 млн грн, а до кінця тижня – ще 9 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Тому, за словами Волинця, гірники вирішили тимчасово припинити голодування. Але якщо урядовці не виконають своєї обіцянки, шахтарі продовжать акцію протесту і, можливо, чисельнішим складом.

Крім того, як повідомляє голова Незалежної профспілки шахтарів, гірники готові знову розпочати страйк і вдатися до перекриття шляхів до митних пунктів «Ягодин» та «Устилуг».

«Додам, що шахтарі, які голодували у Києві, виглядають виснаженими та й погодні умови тут зараз не досить сприятливі. Хочу звернути увагу, що серед учасників акції був і Сергій Макаров, який нещодавно повернувся із під Дебальцевого, де захищав Україну від загарбників, а тепер змушений голодуванням добиватися виплати заборгованої зарплати», - написав він. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі