Рішення про підвищення стипендій набуло чинності

Джерело: Українські національні новини
  1. Новина відноситься до:

Газета «Урядовий кур’єр» від 10 жовтня опублікувала текст постанови  від 8 жовтня 2015 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2008 р. №165», в якій йдеться про підвищення звичайних, соціальних стипендій імені Тараса Шевченка, іменних стипендій від Кабміну і президентських стипендій для студентів професійно-технічних навчальних закладів і вузів І-ІV рівнів акредитації.

Про це повідомляють Українські національні новини.

Розмір мінімальної звичайної академічної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 311 гривень на місяць; для студентів вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», — 622 гривні на місяць; для студентів вищих навчальних закладів III—IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», — 825 гривень на місяць.

Соціальна стипендія для учнів професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, становить 961 гривню на місяць; для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, — 1989 гривень на місяць.

Академічна стипендія Президента України для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 904 гривні на місяць; для студентів вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», — 1130 гривень на місяць; для студентів вищих навчальних закладів III—IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», — 1356 гривень на місяць.

Розмір іменних та академічних стипендій, заснованих Кабінетом міністрів України для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 791 гривню на місяць; для студентів вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», — 1017 гривень на місяць; для студентів вищих навчальних закладів III—IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», — 1243 гривні на місяць;

Стипендія Президента України учасникам і призерам міжнародних учнівських олімпіад з базових навчальних предметів становить 1243 гривні на місяць для учасників і 1356 гривень для призерів.

Стипендія Президента України для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів — членів Малої академії наук постановою визначається у 1243 гривні на місяць.

Розмір стипендії Кабінету Міністрів України переможцям Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури — 1243 гривні на місяць.

Стипендія імені Тараса Шевченка учням середніх загальноосвітніх навчальних закладів - 1356 гривень на місяць.

У тексті постанови йдеться, що постанова мала набути чинності 1 вересня 2015 року, але запорукою вступлення постанови в дію є публікація в «Урядовому кур’єрі».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі