Відбір до луцької поліції завершився

Джерело: УМВС України у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

Найкращі претенденти на роботу в новостворений підрозділ МВС  у Луцьку  пройшли останній етап відбору - особисту співбесіду. Аби потрапити до фіналу, близько тисячі претендентів  доводили свою готовність одягнути форму поліцейського.

Упродовж чотирьох днів працювали сім комісій, у складі яких були представники громадськості Луцька, психологи та чинні поліцейські зі Львова, повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Члени комісії спільно оцінювали усі якості кожного претендента на роботу в патрульну поліцію: його мотивованість, психологічну стресостійкість, вміння опановувати собою та керувати власними емоціями. Окрім того, кандидати доводили свою здатність аргументовано мислити, швидко та зважено приймати правильні рішення в екстремальних та нетипових ситуаціях. Таке спілкування дозволило максимально визначити загальний профіль особистості.

Охочі патрулювати вулиці обласного центру відповіли на різноманітні запитання, розв’язували ситуації, змодельовані членами комісій, - і це все, аби довести свою готовність до служби та нарешті одягнути форму поліцейського.

До процесу відбору у Луцьку долучилися поліцейські зі Львова. Вони пам’ятають, як нещодавно самі були кандидатами, тож із власного досвіду знають, який нелегкий шлях доводиться пройти, аби дістатися до фіналу. Зізнаються, що відчувають неабияку відповідальність за кожен свій голос «за» та «проти». А тому пильно стежать, аби до лав патрульної поліції в Луцьку пройшли найдостойніші.

«Основна мотивація кандидатів в поліцію – це зміни. Хтось прагне змін у своєму житті, хтось прагне змін у масштабах країни. Реформа правоохоронної системи успішно працює, і це видно на прикладах Києва, Харкова, Львова, Одеси. Більшість із кандидатів у поліцію Луцька хочуть стати активними учасниками цих реформ», - зауважив поліцейський зі Львова Олексій Зібров.

За словами претендентів, завершальний етап спілкування для більшості з них був найскладніший, а відтак, - вирішальний. Тож до етапу співбесіди в Луцьку дійшло понад вісімсот кандидатів, і лише частина з них подолати фінальний рубіж відбору.

Всі кандидати, які пройшли конкурсний відбір, за кілька днів будуть запрошені на навчання. Вони сядуть за парти  класів, їх тренуватимуть столичні фахівці. А відтак попереду два з половиною місяці тренінгів та лекцій, після яких кандидати складуть іспити та присягу. На вулиці Луцька поліцейські патрулі вийдуть вже до кінця грудня цього року.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі