В Україні з’явиться кіберполіція

  1. Новина відноситься до:

У рамках реформування та розвитку підрозділів Міністерства внутрішніх справ в Україні планують створити правозахисний орган, який буде боротися з кіберзлочинністю, застосовуючи на високому професійному рівні новітні технології в оперативно-службовій діяльності.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Поетапне перетворення теперішньої моделі до новітнього органу правозахисного призначення, який за своїми технічними та професійними можливостями матиме змогу миттєвого реагування на кіберзлочини та кіберзагрози, а також у відповідності до кращих світових стандартів проводитиме міжнародну співпрацю щодо знешкодження транснаціональних злочинних угруповань у даній сфері», - йдеться у повідомленні.

Серед основних завдань кіберполіції:

  1. Реалізація державної політики у сфері протидії кіберзлочинності.
  2. Протидія кіберзлочинам.
  3. Завчасне інформування населення про появу новітніх кіберзлочинів.
  4. Впровадження програмних засобів для систематизації та аналізу інформації про кіберінциденти, кіберзагрози та кіберзлочини.
  5. Реагування на запити закордонних партнерів, що надходитимуть каналами Національної цілодобової мережі контактних пунктів.
  6. Участь у підвищенні кваліфікації працівників поліції щодо застосування комп’ютерних технологій у протидії злочинності.
  7. Участь у міжнародних операціях та співпраця в режимі реального часу. Забезпечення діяльності мережі контактних пунктів між 90 країнами світу.

Старт набору у кіберполіцію та деталні умови конкурсу будуть відомі з 15 жовтня. З 26 жовтня розпочнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських. До 5 листопада штат кіберполіції буде сформований. Почнеться завершальний перехідний етап вибудовування нового функціоналу кіберполіції та перепідготовки персоналу на марші, - повідомив Аваков.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі