Повідомили, скільки волинян демобілізують

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

На Волині - чотири тисячі демобілізованих, які повернулися у свої домівки. Втім, ще стільки ж зараз несуть службу й чекають демобілізації.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо створення в області центру допомоги учасникам антитерористичної операції у приміщенні обласної ради у п’ятницю, 9-го жовтня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зі слів голови облдержадміністрації, на Волині всього буде вісім тисяч демобілізованих.

«Вже чотири тисячі демобілізованих повернулося, ще на таку ж кількість ми чекаємо», - розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Заважимо, волинський адвокат свого часу інформував про те, що місце роботи за мобілізованими, які перебувають в АТО, зберігається до повної демобілізації. Окрім того, зберігається посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зарахувати до резерву першої категорії.

Зі слів секретаря РНБО Олександра Турчинова, усіх демобілізованих військових, які за станом здоров'я можуть захищати країну, запишуть за військовими частинами, де вони воювали, та «будуть знати як діяти в умовах надзвичайної ситуації».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі