Радником голови облдержадміністрації став ветеран АТО

Джерело: Волинське агентство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Ветеран АТО, волонтер, активіст «Автомайдану України» Олексій Кушнєр став радником голови Волинської ОДА Володимира Гунчика на громадських засадах.

Про це йшлося під час прес-конференції, на якій обговорювали створення Центру допомоги учасникам АТО при Волинській обласній державній адміністрації 9 жовтня, повідомляє Волинське агентство розілсдувань.

Так, 5 жовтня 2015 року Президент підписав указ про створення при обласних держадміністраціях центрів допомоги учасникам АТО. На Волині вже провели чотири зустрічі з волонтерами та учасниками АТО та мають перші напрацювання щодо роботи центру.

Він розповів, що створення центрів анонсували минулого тижня під час зустрічі голів ОДА і Президента. Метою створення центру є об’єднання зусиль волонтерських організацій, щоб систематизувати допомогу і не допустити дублювань. Центр зможе впливати на виділення коштів з бюджету області у частині забезпечення бійців АТО.

«Очолити цей центр Президент попросив наших волонтерів. Він зобов’язав органи влади і обласні держадміністрації максимально сприяти їхній роботі», ‒ зазначив губернатор.

Гунчик розповів, що на Волині роботи в цьому напрямку розпочали ще місяць тому – вже провели 4 зустрічі серед волонтерів та учасників АТО. Під час зустрічей було напрацьовано алгоритм співпраці. Щодо матеріально-технічного забезпечення, ОДА отримала від обласного осередку служби енергоефективності на баланс укомплектоване засобами зв’язку приміщення, площею близько 140 метрів квадратних, у якому проведений ремонт. Саме там, швидше за все, й розміститься центр.

На виконання указу Президента губернатор прийняв 2 розпорядження – про призначення радника голови ОДА на громадських засадах. Ним став Олексій Кушнєр. Другий указ ‒ про утворення Волинського обласного центру допомоги учасникам АТО як обласного органу при ОДА.

Тож, до 30 жовтня розглянуть джерела фінансування центру – його фінансуватимуть із зведеного бюджету області та за рахунок грантів. Частину «гарячих ліній», які працювали при ОДА, передадуть центру. Також центр отримає базу реєстрів учасників бойових дій. Тож, центр матиме шість головних напрямів дій: надання статусу учасника бойових дій, оздоровлення бійців, надання земельних ділянок, підтримка сімей, працевлаштування, реабілітація.

Окрім того, працюватиме організація, яка займатиметься забезпеченням тих, хто зараз в АТО.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі