У Румунії знайшли велетенську фортецю віком 3,4 тисячі років

Джерело: Gazeta.UA

У Румунії знайшли фортецю, збудовану близько 3,4 тисячі років тому.

Цитадель побудували за часів Троянської війни. За розмірами вона втричі більша легендарної Трої, повідомляє Romanian Insider .

Фортецю бронзової доби знайшли на північному заході країни, в м. Сантана. Дослідники просканували територію фортеці за допомогою лідара і визначили її розміри – близько 90 гектарів.

"Троя займала площу приблизно 30 гектарів, а цитадель в Сантані – 89 гектарів. Будинки в Трої були побудовані з каменю, а в Сантані – з цегли і дерева. Це ознака того, що цивілізація на території Румунії була більш розвиненою, а її представники вміли пристосовувати для будівництва матеріали, які у них були", – розповів керівник експедиції Флорін Гогалтан.

На даний час вчені дослідили 55 гектарів фортеці з 90. Вони виявили, що фортеця була оточена земляним валом висотою приблизно 20 метрів. За ним був викопаний рів близько 4 м глибиною. Однією з будівель цитаделі був величезний палац завдовжки 100 і шириною 40 метрів. Зараз археологи намагаються з'ясувати, навіщо знадобилося будувати таку величезну споруду.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі