Керівник «Луцькводоканалу» обікрав підприємство майже на 2 млн грн, - відкрите звернення до громадськості  

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Керівник «Луцькводоканалу» обікрав підприємство на 1,7 мільйона. Ці гроші, отримані від держави, підприємство нібито сплатило за послуги, які надані не були. Договори з київськими фірмами укладав, власне, очільник КП Іван Корчук, повідомляє Інформаційне Агентство Волинські Новини з посиланням на депутата Луцької міської ради, головного юрисконсульта Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», адвоката Ігоря Поліщука.

Так, відкрите звернення до громадськості, правоохоронних органів, громадських організацій, громадських активістів та діячів щодо розкрадання коштів державного бюджету директором КП «Луцькводоканал» Корчуком Іваном Миколайовичем він опублікував у себе на сторінці в Facebook.

Гроші «Луцькводоканалу» були виділені державою у 2014 році, аби підприємство не стало банкрутом. Утім більше 1,7 мільйона отриманих коштів, очевидно, осіли в приватних кишенях.

Зауважимо, директором «Луцькводоканалу» Корчука одноосібно перепризначав міський голова Луцька Микола Романюк.

Як з’ясувалося, комунальним підприємством «Луцькводоканал» (директор Корчук Іван Миколайович) згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 2014 р. №30 отримано з державного бюджету відшкодування заборгованості з різниці в тарифах на суму понад 30 мільйонів гривень.

Утім у той час, коли держава виділила кошти для того, щоб КП «Луцькводоканал» не став банкрутом, його керівник Іван Корчук спільно з окремими особами вирішили на цьому збагатитися, - переконує Ігор Поліщук та викриває схему, за якою діяли вищезгадані персони.

Як стало відомо від працівників КП «Луцькводоканал», в 2014 році директор підприємства Корчук І.М. уклав 2 договори доручення з ПП «Велідіт» (м. Київ, ідентифікаційний код 37292373), ТОВ «Аквагруп» (м. Київ, ідентифікаційний код 39444660). Вказані підприємства мали надати послуги з пошуку та підписання договорів взаєморозрахунків по відшкодуванню заборгованості за спожиту електроенергію перед ПАТ «Волиньобленерго» на виконання постанови Кабміну № 30 від 29.01.2014.



Однак в штатному розписі КП «Луцькводоканал» є юридичний відділ, який представляє інтереси підприємства. Перелік суб’єктів, які мають проводити взаєморозрахунки також визначений у вказаній постанові Кабміну. В той же час вартість послуг ПП «Велідіт», ТОВ «Аквагруп» становить надзвичайно багато, а саме – 10 відсотків від ціни договору.

Статутні фонди вказаних підприємств становлять 3000 та 1000 гривень відповідно. Більше того, ТОВ «Аквагруп» взагалі створювалося для надання послуг для КП «Луцькводоканал» – 16 жовтня 2014 року.

Згідно з вказаними договорами ПП «Велідіт» отримало від КП «Луцьводоканал» в листопаді 2014 року понад 750 тисяч гривень за те, що нібито допомогло підприємству погасити заборгованість перед ПАТ «Волиньобленерго» в сумі 7,7 мільйона гривень. А ТОВ «Аквагруп» отримало у січні 2015 року понад 950 тисяч гривень за «аналогічні послуги». Хоча, за повідомленням працівників КП «Луцькводоканал», юристи підприємства самі виконали всю роботу з пошуку та підписання договорів взаєморозрахунків по відшкодуванню заборгованості за спожиту електроенергію, ходили по інстанціях та носили на підписи договори про організацію взаєморозрахунків з погашення заборгованості перед ПАТ «Волиньобленерго».

Отож, ПП «Велідіт» та ТОВ «Аквагруп» сукупно отримали 1,7 мільйона гривень коштів з державного бюджету від КП «Луцькводоканал» за послуги, яких не надавали.

Діями директора КП «Луцькводоканал» було нанесено збитків державному бюджету на суму 1,7 мільйона гривень, та, очевидно, спільно з іншими особами привласнено ці кошти.

Окремо адвокат зазначає те, що, власне, міський голова Микола Романюк у міру своїх повноважень перепідписав контракт із директором КП «Луцькводоканал» - одноосібно. Окрім того, Іван Миколайович входить до депутатської групи міського голови «Рідне місто» та фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність», наразі він є кандидатом в депутати Луцької міської ради по округу № 42. 

«Микола Романюк як міський голова не міг не знати про підписання вищевказаних договорів та виплату зазначеним підприємствам 1,7 мільйона гривень за послуги, які не були надані. Таким чином, Микола Романюк приховав від громадськості та правоохоронних органів інформацію про розтрату та, очевидно, привласнення 1,7 мільйона коштів з державного бюджету», - наголошує головний юрисконсульт Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

«Окрім того, - додає Ігор Поліщук, - усім відомо про те, що на КП «Луцькводоканал», як і на ДКП «Луцьктепло» вже давно працює менеджмент групи компаній «Континіум». Тому такі оборудки розробляються та відбуваються за погодженням та при прямій участі представників цієї групи».

«У зв’язку з вищезазначеним прошу правоохоронні органи розпочати кримінальне провадження та вирішити питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для директора КП «Луцькводоканал» Корчука Івана Миколайовича.

Сподіваюсь на швидке, справедливе, прозоре і чесне розслідування», - закликає правоохоронні органи юрист.

«Це лише початок. На жаль, це тільки одна з багатьох історій про те, як Микола Романюк та група компаній «Континіум» роками обкрадають міський та державний бюджети, роками обкрадають місто та усіх лучан. Від нас залежить, чи продовжуватиметься це далі», - резюмує Ігор Поліщук.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі