У Луцьку через борги у фірми забрали частину гуртожитку

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Значну частину першого поверху гуртожитку, що знаходиться за адресою вул. Ковельська, 3 продадуть шляхом прилюдних торгів за борги фірми «Волинська інвестиційна група».

Відповідне рішення 7 жовтня прийняла колегія суддів Господарського суду Волинської області, повідомляє «Під прицілом».

Так, ще у вересні 2013 року ПАТ «Західінкомбанк» звернувся до суду з позовом про стягнення заборгованості за кредитним договором, укладеним під ПАТ «Західінкомбанк» та ТзОВ «Волинська інвестиційна група» за рахунок заставного майна.

З матеріалів справи стало відомо, що ще у 2007 році ТзОВ «Волинська інвестиційна група» взяла в банку кредит в сумі 400 000 доларів, терміном до серпня 2010 року під 14% річних. Однак станом на 1 жовтня 2010 року фірма боргувала банку 6 399 927 гривень. ТзОВ «Волинська інвестиційна група» зареєстроване за адресою м. Луцьк, вул. Ковельська, 3, і позиціонує свою діяльність як агентство нерухомості.

Разом з тим, на гарантію повернення кредитних коштів поручителем «Волинської інвестиційної групи» виступило ТзОВ «Волиньметбуд» і віддало під заставу банку частину приміщень гуртожитку, що знаходиться за адресою вул. Ковельська, 3. зауважимо, що і фірма-поручитель прописана за цією ж адресою, а її засновником є брат депутата Луцькради Романа Бондарука Юрій.

Зрештою, у 2013 році банк звернувся до суду з вимогою стягнути заборгованість по кредиту за рахунок майна поручителя. В ході розгляду справи позивачі клопотали про призначення судової будівельно-технічної експертизи, яка згодом визначила, що ринкова вартість заставного майна складає 8 488 000 гривень.

Тож колегія суддів Господарського суду під головування Сергія Бондарєва вирішила позов ПАТ «Західінкомбанк» задовольнити, заявлене майно продати з прилюдних торгів з початковою ціною в сумі 8 488 000, і тим самим погасити заборгованість фірми перед банком. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі