У Луцькому СІЗО не буде виборчої спецдільниці

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Спецдільниці в слідчому ізоляторі на місцевих виборах не буде.

Про це стало відомо під час засідання Луцького міськвиконкому у середу, 7 жовтня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Начальник організаційного відділу міської ради Олена Барська повідомила, що на території міста створені 83 виборчі дільниці. З них 73 – звичайні і 10 спеціальні.

Спецдільниці діятимуть у закладах охорони здоров’я і у військовому госпіталі. Нагадаємо, спецдільниця у госпіталі була створена торік напередодні виборів народних депутатів.

А ось тимчасова виборча спецдільниця у слідчому ізоляторі на місцевих виборах не діятиме. Адже на місцевих виборах, згідно з чинним законодавством, не мають права голосу громадяни України, які за вироком суду перебувають у місцях позбавлення волі. При цьому навіть ті особи, які знаходяться в СІЗО, також не зможуть проголосувати, бо в таких установах та тюрмах на місцевих виборах дільниці не утворюються.

Олена Барська запевнила, що всі дільниці забезпечені оргтехнікою та засобами зв’язку. Окрім того, вже 10 жовтня заплановані перші збори членів ДВК на дільницях.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі