Волинські міліціонери чекають допомоги від громадських активістів

Джерело: Інформаційне агентство "Волинські новини"
  1. Новина відноситься до:

Близько півтори тисячі правоохоронців планують залучити до охорони громадського порядку під час виборів 25 жовтня. Проте, цього буде недостатньо. Тому в УМВС сподіваються на допомогу громадських організацій.

Про це стало відомо під час брифінгу начальника УМВС Петра Шпиги сьогодні, 6 жовтня.

Зі його слів, сил і засобів, якими володіє управління, нині недостатньо для повноцінного забезпечення охорони громадського порядку під час майбутніх місцевих виборів (по 2 людини на дільниці), у зв’язку зі скороченнями у лавах міліції. Відтак, в УМВС звертаються до громадських організацій з проханням надати представників для допомоги правоохоронцям.

Всього на Волині 25 жовтня працюватимуть 407 ТВК і 1123 виборчих дільниць, із них 25 - спеціальних, розміщених у закладах охорони здоров’я.

Зі слів заступника начальника УМВС – начальника міліції з громадської безпеки Анатолія Шумика, під час виборів до охорони громадського порядку будуть залучені 1500 працівників міліції, близько 700 громадських активістів і помічники дільничих інспекторів. Серед організацій, яких планують залучити – «Варта Порядку», «Самооборона Волині», «Автомайдан».

До слова, як додав Анатолій Шумик, наразі в органах УМВС області розслідуються 9 повідомлень про події пов’язані з порушенням виборчого законодавства.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі