«Хроніки» рекомендують: найкращі книги для тих, хто не любить готувати

  1. Новина відноситься до:

Не любите куховарити, а одна думка про приготування їжі викликає у вас відразу? Тоді цей список книг саме для вас. 

«Хроніки Любарта» пропонують підбірку книг для кулінарного натхнення. 

 

ДЖЕЙМІ ОЛІВЕР. СМАЧНІ СТРАВИ ЗА 30 ХВИЛИН ВІД ДЖЕЙМІ. – ЛЬВІВ: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА, 2015

Якщо ви любите смачно попоїсти і щодня на вас удома чекає зголодніла родина, тоді дозвольте представити вам абсолютно революційний спосіб приготування їжі. І тут не йдеться про швидкість за рахунок якості. Кожне з 50-ти меню у цій книзі складене так, щоб ви не гаяли ні секунди. Гасло Джеймі Олівера – швидкість і якість! Усі страви в меню ретельно дібрані та протестовані на сумісність, а рецепти розписані так, щоб їх легко було дотримуватися. Опанувавши запропонований у книзі підхід, ви навчитесь ефективно використовувати свою кухню, свій час і отримувати задоволення від куховарства.

 

РУСЛАН СЕНІЧКІН. СНІДАНКИ. – КИЇВ: САММІТ-КНИГА, 2015

Перша книга рецептів смачних, корисних та поживних сніданків від телеведучого 1+1 Руслана Сенічкіна. Це добірка найкращих ідей кулінарної рубрики його шоу. За основу було взято рецепти ранкових страв з органічних та супервітамінних продуктів кожної пори року: зими, весни, літа, осені. Добірка проілюстрована яскравими та смачними ілюстраціями. Ви знайдете тут і каші, і пироги, і салати, і рататуй, і мафіни, і різноманітні супи-пюре, і млинці, і фахітас, і ще безліч цікавих ідей для ранкового заряду енергії та гарного настрою.

 

ОЛЕНА КОСТЮКЕВИЧ. ЇЖА. ІТАЛІЙСЬКЕ ЩАСТЯ. – ХАРКІВ: ФОЛІО, 2015

Книжка зацікавить як давніх шанувальників Італії, так і тих, хто лише мріє про подорож цією країною. Завдяки авторці, перекладачці Олені Костюкевич, читач мандрує різними регіонами Апеннінського півострову, дізнається про звичаї, історію та культуру італійців і, звісно ж, знайомиться зі стравами, характерними для кожної місцини. Ви почнете відрізняти сицилійську та венеціанську кухні, зрозумієте, якою має бути справжня піца, та навчитесь визначати різновиди паст. Утім, той, хто сподівається побачити добірку банальних кулінарних рецептів, буде розчарований. Бо ця книжка – набагато більше, ніж інструкція з приготування італійських страв. Це справжній культурно-гастрономічний путівник по Італії. 

 

КОСТЯНТИН ГРУБИЧ. СМАЧНА КРАЇНА. – ЛЬВІВ: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА, 2015

Відомий телеведучий та знавець продукції зі знаком якості Костянтин Грубич побував у всіх регіонах України, де готував і смакував страви, притаманні саме цій місцевості, ознайомлювався з культурою і традиціями міст, містечок та сіл. Тому кожна зі страв у цій книзі має свою історію, унікальну рецептуру та нагадує про добрих людей, які доклалися до її творення і поширення. Крім того, всі страви супроводжують додаткові поради та спеціальні секрети від автора – як найкраще готувати, чим присмачувати і з чим подавати той чи інший смаколик. «Смачна країна» – це не лише кулінарна насолода, а й чудова нагода поглянути на Україну під новим кутом.

 

ЕЛІЗАБЕТ ГІЛБЕРТ. ЇСТИ, МОЛИТИСЯ, КОХАТИ. – ЛЬВІВ: ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА, 2015

Ну і на десерт! Книга, яка навчить отримати справжнє задоволення від їжі, перебуваючи в Італії, від сили молитви в Індії та від справжнього кохання на Балі. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі