162 роки тому народився Зигмунд Фройд: 10 порад від засновника психоаналізу

Джерело: Gazeta.ua

Сьогодні, 6 травня 1856-го, народився австрійський психолог і невролог Зигмунд Фройд.

Він поклав основу психоаналізу. 30 березня 1896-го у паризькому журналі Revue Neurologique з'явилася стаття "Спадковість і етіологія неврозів". Її автором був маловідомий віденський психіатр Зигмунд Фройд. Так, світ вперше почув про психоаналіз.

Фройд вивчав людське "несвідоме" - головну складову людської психіки. "Несвідоме" складається з інстинктивних елементів та елементів, які людина придушує. Науковець розвинув методику тлумачення сновидінь. Він сформував концепцію особистості, ввів поняття "нарцисизм" і "едипів коммплекс".

Автор: ARTday.bg

Зигмунд Фройд знав, у чому полягає драма людської душі і що потрібно для її зцілення. Gazeta.ua зібрала поради вченого, я допоможуть краще зрозуміти себе.

1. Таємниця людської душі закладена у психічних драмах дитинства. Якщо докопатися до цих драм - прийде зцілення.

2. У любовних стосунках не можна щадити одне одного. Це може призвести лише до відчуження. Якщо є труднощі, їх треба долати.

3. Людина, яка була улюбленцем своєї матері, через все своє життя проносить почуття переможця і впевненості в успіх. Це не нерідко призводять до справжнього успіху.

4. Депресія — це заморожений страх.

Автор: zdrave.to

5. Сновидіння ніколи не займається дрібницями. Ми не допускаємо, щоб щось незначне турбувало нас уві сні. Зовні безневинні сни мають "камінь за пазухою". Саме тому потрібно знати їх тлумачення.

6. Яким сміливим і самовпевненим стає той, хто знає, що його люблять.

7. Люди часто незадоволені дійсністю, тому живуть у світі фантазій і уявляють виконання своїх бажань. Сильна особистість втілює ці бажання у реальність. Слабка так і живе у цьому своєму світі. Її фантазії втілюються у симптоми різних хвороб.

8. До зайнятої людині рідко ходять в гості нероби - до киплячого горщика мухи не летять.

Автор: Pinterest

9. Тільки втілена у життя мрія дитинства може принести щастя.

10. Пригнічені емоції не вмирають. Їх змусили замовкнути. Вони зсередини впливати на людину.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі